fbpx

video | Platforma DA va contesta decizia CEC și va sesiza Procuratura. Năstase: E inadmisibil și nu le vom permite să-și facă mendrele

Platforma DA va contesta decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 139 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Mai mult, formațiunea va sesiza Procuratura Generală privind membrii CEC care au votat pentru decizie, întrucât aceștia ar încălca drepturi fundamentale ale cetățenilor. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase, într-o transmisiune live pe Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sunt stupefiat de o decizie a CEC, o instituție care se pare că a fost deja uzurpată de socialiști și anturajul lor în frunte cu Igor Dodon. Această instituție calcă în picioare democrația, drepturile și libertățile cetățenilor Republicii Moldova. Mă refer la diaspora noastră, care a fost din nou nedreptățită și căreia i s-a interzis deschiderea a zeci de secții de votare. Astăzi CEC a redus numărul secțiilor de vot din diasporă cu peste 30 și ceva, în condițiile în care sute de mii de cetățeni au noștri au făcut efortul de a se înregistra în prealabil și de a da posibilitatea CEC să deschidă mai multe secții de votare în străinătate”, a declarat acesta.

Năstase a îndemnat „întreaga societate, diaspora noastră și toți cetățeni pentru a ne mobiliza în mod exemplar, astfel încât până la alegeri și în ziua alegerilor să le dăm o lovitură acestei majorități toxice”.

Protest la CEC

Potrivit acestuia, CEC este „uzurpată de interese străine”, iar decizia este „un semn de disperare din partea acestei majorități toxice”.

Vom manifesta la CEC împotriva acestor abuzuri. Este inadmisibil și nu le vom permite să-și facă mendrele”, a spus liderul Platformei DA. „Vom depune toate eforturile ca diaspora noastră să voteze acolo unde se află”, a adăugat el, menționând că manifestația va avea loc luni, 7 iunie, zi în care formațiunea va protesta și la Consiliul Concurenței împotriva majorării prețurilor în R. Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button