fbpx

Cum explică Lebedinschi decizia de deschidere a 139 de secții de votare peste hotare, contestată de partidele de dreapta

Secretarul general al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, susține că imediat după pronunțarea deciziei CEC prin care s-a hotărât numărul secțiilor de vot care vor fi deschise în diasporă, a primit amenințări de la persoane afiliate politic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, Lebedinschi spune că imediat după anunțarea alegerilor, Maia Sandu a convocat membrii CEC, unde a menționat deplina încredere în actuala componență a Comisiei.

„În cadrul acestei discuții ia fost comunicat despre riscurile și consecințele adoptării Decretului de dizolvare a Parlamentului și stabilirea alegerilor anticipate, în rezultat președinta a menționat ca înțelege totul și ca așa a fost decizia ei, menționând ca mizează că o să ne facem lucrul până la capăt”, a continuat Maxim Lebedinschi.

Potrivit secretarului CEC, astăz Comisia și-a făcut lucrul reieșind din prevederile normative și situația reală, nu bazată pe promisiunile date de politicieni, sau în scop de a agita cetățenii Republicii Moldova cu acțiuni ce nu pot fi realizate.

„Deja pe parcursul examinării am început sa primesc amenințări și insulte din partea persoanelor afiliate politic. După am văzut că deja suntem catalogați și etichetați în tot felul chiar și de președintele țării.

Astfel, comunic că CEC nu adoptă Hotărâri să fie pe placul cuiva, sau Hotărâri populiste. Stimați politicieni, nu fiți fățarnici și nu atacați și nu amenințați membrii CEC pentru că își fac lucrul și asta nu corespunde intereselor voastre subiective. Acțiunile care sunt în desfășurare nunsunt nimic altceva decât presiune în privința membrilor CEC și intervenite inadmisibilă în activitatea acestora”, a mai adăugat Lebedinschi.

Amintim că Comisia Electorală Centrală a votat astăzi, 5 iunie, pentru constituirea a 139 de secții de votare în străinătate.

Totodată, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că pentru cetățenii din stânga Nistrului vor fi deschise 44 de secții de votare. Consiliul electoral al circumscripției electorale pentru localitățile din stânga Nistrului nr. 37 va le constitui în contextul scrutinului de pe 11 iulie.

Vezi și: Președinția reacționează la deschiderea a 139 de secții de votare peste hotare: „Somez CEC să-și revadă imediat decizia”

Articole asemănătoare

Back to top button