/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Sandu somează CEC „să-și revadă imediat decizia” privind numărul secțiilor de vot din diaspora. Reacția instituției

missing
05 iunie 2021, ora 15:03

Președinta Maia Sandu a criticat decizia luată cu puțin timp în urmă de Comisia Electorală Centrală de a deschide 139 de secții de votare pentru moldovenii aflați în afara țării. „Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului”, spune șefa statului, somând CEC să-și reviziuască decizia. Între timp, purtătoarea de cuvânt a CEC a menționat că instituția nu comentează solicitarea președintei.

„Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii. Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării.

Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia – să respecte legea și să asigure dreptul la vot. Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!”, a precizat șefa statului.

Pentru o reacție în acest sens am contactat purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu, care a precizat pentru tv8.md că „instituția nu comentează”.

Amintim că, după dezbaterile Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat astăzi decizia privind numărul secțiilor de votare pentru diasporă. Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi deschise 139 secții de votare, așa cum a fost la alegerile prezidențiale din 2020, asta în condițiile în care Ministerul de Externe a propus deschiderea a 190 de secții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram