image
Sursa foto: nordnews.md

APP confirmă: Un deputat socialist a fost numit director interimar la întreprinderea de stat „Barza Albă”

Deputatul PSRM Alexandr Usatâi a fost numit director interimar la „Barza Albă”, societate comercială cu capital public din orașul Bălți, confirmă Agenția Proprietății Publice.

„În cazul S.A. ,,Barza Albă”, directorul general interimar al societății, Arcadie Zastavnețchi, la 28 mai 2021 a depus cerere de demisie. Consiliul societății a examinat cererea și s-a expus asupra încetării raporturilor de muncă cu A. Zastavnețchi. Totodată, în cadrul ședinței Consiliului s-a discutat despre unica cerere parvenită de la Alexandr Usatîi pentru asigurarea interimatului funcției până la organizarea concursului de selectare a directorului general al S.A. ,,Barza Albă”. Astfel, candidatura la funcția de director general interimar Alexandr Usatîi a fost aprobată, cu vot majoritar, de către membrii Consiliului”, se arată într-un comunicat de presă al APP.

Cu referire la acuzațiile opoziției precum că „socialiștii pun mâna pe toate instituțiile statului, pe toate întreprinderile importante și strategice din Republica Moldova”, APP a comentat:

„În această ordine de idei, menționăm, că informațiile difuzate de către mijloacele mass-media privind acest subiect prezintă subtext politic, urmărind manipularea opiniei publice vizavi de activitatea propriu-zisă a Agenției. Agenția Proprietății Publice și în continuare va monitoriza activitatea entităților din subordine și nu va admite administrare ineficientă, contracarând orice gestionare defectuoasă. Despre rezultatele auditului la S.A. ,,Barza Albă” vă vom informa suplimentar”.

APP mai informează că la SA ,,Răut” a fost numit director interimar a fost numit Alexei Onoico. Potrivit opoziției, acesta ar fi consilier al deputatului socialist Alexandr Nesterovschi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: