image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTOREPORTAJ // Expoziția de pictură și desen „Vaccinurile ne apropie"

Lucrările premiate în cadrul Concursului de pictură și desen „Vaccinurile ne apropie”, realizate de elevii diferitor școli în cadrul Săptămânii Europene a imunizării 2021 (26aprilie-2 mai), cu suportul Uniunii Europene, Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF au fost expuse în scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Câștigătorii concursului sunt 25 de copii.

jurnal.mdvaccin
jurnal.mdvaccin
jurnal.mdexpoziție
jurnal.mdMS
jurnal.mdexpo

jurnal.mddesene
jurnal.mdcâștigători
jurnal.mdcovid
jurnal.mdcorona

Jurnal.mdcoronavirus

Jurnal.mdpom

jurnal.mjurnal.mddvaccin

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Amintim că regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) marchează în perioada 26 aprilie – 02 mai 2021 cea de-a 16-a aniversare a Săptămânii Europene a Imunizărilor (SEI).

Scopul campaniei este conștientizarea necesității procesului de imunizare și importanța protejării împotriva bolilor care pot fi prevenite. Anul 2021 este perioada în care procesul de imunizare reprezintă o necesitate pentru viața și sănătatea oamenilor, în contextul pandemiei COVID-19. Totodată, această campanie urmărește scopul să contribuie la creșterea încrederii și a solidarității oamenilor față de vaccinarea împotriva COVID-19. Procesul imunizării împotriva COVID-19 este considerat drept unica soluție pentru oprirea pandemiei și salvarea vieților omenești.

Ca și în anii precedenți, SEI coincide cu Săptămâna Mondială a Imunizării. Ambele campanii vor evidenția mesajul că „Vaccinurile ne apropie”. Imunizarea este o piatră de temelie a Programului de lucru european al OMS/ Europa 2020-2025 – „Acțiune unită pentru o sănătate mai bună în Europa”.

Țările din regiunea europeană a OMS evidențiază numeroase moduri în care imunizarea contribuie la sănătate și bunăstare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: