image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței: Cu buget de 40 de milioane de lei și niciun rezultat pentru oameni

Reprezentanții Platformei DA anunță un protest pentru ziua de luni, 7 iunie, la Consiliul Concurenței, nemulțumiți că prețurile la carburanți cresc galopant, iar instituțiile abilitate ale statului nu întreprind nimic pentru a controla procesul.

Alexandr Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, a spus a menționat că în ultima jumătate de an prețurile la carburanți au fost majorate de șase ori absolut nejustificat, cea mai mare problemă fiind acordurile de cartel:

„Se spune că avem piață liberă, dar în realitate 5-6 agenți economici se înțeleg între ei asupra prețurilor la produsele agricole, la produsele chimice, la carburanți, și cetățenii sunt puși în fața faptului împlinit. Sub paravanul economiei de piață se produc furturi mari și noi trebuie să stopăm acest dezmăț”, a declarat Alexandru Slusari.

Și deputatul Platformei DA Igor Munteanu a menționat că „trăim prost deoarece agențiile statului nu funcționează” și nu e vorba doar de Consiliul Concurenței. Deputatul a amintit că doar într-un singur an, 2020, petroliștii au încasat 200 milioane de lei pentru că nu au modificat prețurile la produsele petroliere, iar Parlamentul nu a fost capabil să cheme agențiile de reglementare la răspundere:

„Unele fracțiuni parlamentare au „oamenii lor” în aceste agenții și au dorit să-I cruțe. Socialiștii, partidul Șor sunt cei care le-au protejat, le-au fost umbrela de protecție. Noi, însă, am reușit să punem Curtea de Conturi să verifice cum cheltuie banii aceste agenții de reglementare, cum își planifică câte 40 de milioane de lei bugetul, ca, până la urmă, să nu avem niciun rezultat în beneficiul oamenilor. Mergem la protest luni, astfel, încât să stopăm aceste abuzuri! Fapta bună ne adună!”, a menționat Igor Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: