image
Sursa foto: Getty Images

Salariu gigantic pentru Antonio Conte la Tottenham! Italianul intră în topul celor mai bine plătiți antrenori

Antonio Conte s-a despărțit de Inter Milano la câteva zile după ce a sărbătorit câștigarea titlului în Serie A, iar antrenorul italian este aproape de a semna cu o nouă echipă.

Conte se află în negocieri avansate cu Tottenham, formație care s-a despărțit în luna aprilie de Jose Mourinho și l-a numit interimar pe tânărul Ryan Mason (29 de ani).

Publicația italiană La Stampa, citată de As, susține că Antonio Conte și Tottenham sunt foarte aproape de a ajunge la o înțelegere în următoarele ore, una care prevede un salariu uriaș pentru antrenor, care poate ajunge la 20 de milione de euro, în funcție de anumite bonusuri.

Conform unei analize L'Equipe din 2020, antrenorul cu cel mai mare salariu din Europa este Diego Simeone, care încasează 43,6 milioane de euro de la Atletico Madrid. Argentinianul este urmat de Pep Guardiola, tehnicianul lui City, cu 23,2 milioane de euro. Antonio Conte, cu cele aproximativ 20 de milioane de euro, ar urca pe locul 3 în această ierarhie.

Conte a mai antrenat în Anglia, la Chelsea, în perioada 2016-2018, când a câștigat titlul și Cupa.

Oficialii lui Spurs l-au contactat pe Mauricio Pochettino recent și, deși tehnicianul este dornic să revină în Premier League, ”șeicii” de la Paris Saint Germain nu doresc să renunțe la serviciile sale.

Tottenham a avut parte de un sezon slab și a sfârșit pe locul șapte în clasamentul din Premier League, obținând doar un loc în nou-înființata Europa Conference League.

În acest sezon, Antonio Conte a ajutat-o pe Inter Milano să câștige al nouăsprezecelea titlu din Serie A, cu patru meciuri înainte de finalul sezonului. Cu toate acestea, Conte a fost înlăturat de pe banca tehnică, iar în locul său va ajunge Simone Inzaghi, fostul tehnician al celor de la Lazio.

Potrivit Gazzetta dello Sport, alături de Antonio Conte, la Tottenham, ar putea ajunge și Fabio Paratici, fostul director sportiv al celor de la Juventus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: