image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: Cristian Rizea nu se mai regăsește pe lista Partidului „Noi” pentru scrutinul din 11 iulie

Fostul deputat român Cristian Rizea nu se mai regăsește pe lista Partidului „Noi”, concurent pentru scrutinul din 11 iulie. Rizea a declarat că membrii Comisiei Electorale Centrale l-au omis din listă pentru că nu ar avea cetățenie valabilă. De cealaltă parte, reprezentanții CEC spun că excluderea lui Rizea este o decizie a partidului.

„Au transmis către partid că trebuie reparate câteva deficiențe. Iar punctul trei, vă citez din informațiile pe care le știu ei, Comisia Electorală Centrală, că cetățeanul Mihai Cristian nu mai deține buletin valabil. Mâine, avocații mei depun în instanță suspendarea acestei decizii abuzive și contestarea acestei decizii ilegale", a declarat Cristian Rizea.

Vladimir Dachi, președintele Partidului „NOI” a adăugat că a insistat să le fie prezentat un document, care să confirme că fostul deputat român nu este cetățean al RM, dar nu li s-a prezentat.

Reprezentanții CEC spun însă că decizia de a-l omite din listă pe Rizea aparține conducerii Partidului ”Noi”.

„CEC a aprobat lista finală care a fost prezentată de către partid. Într-adevăr, în prima variantă a listei era și domnul Rizea. În procesul de verificare grupul de lucru care a recepționat actele a găsit anumite neconformități despre care au fost informați. Ulterior, partidul politic a decis retragerea domnului Rizea din lista de candidați prezentată la CEC", a declarat Corneliu Pasat, șef adjunct al direcției Comunicare a CEC.

Amintim că Cristian Rizea a fost condamnat de justiția de la București la închisoare, cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani. Acesta a fost arestat toamna trecută în Republica Moldova după ce fostul președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, iar procurorii l-au învinuit de „fals în declarații la depunerea cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: