Peste 45 de mii de doze AstraZeneca au ajuns la Chișinău. Urmează să fie distribuite în toate centrele de vaccinare

Republica Moldova a recepționat astăzi un alt lot de vaccinuri împotriva Covid-19, livrate prin intermediul Platformei COVAX. E vorba despre 45.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Dozele urmează să fie dstribuite proporțional în toate Centrele de vaccinare din țara noastră. 

Foto: msmps.gov.md

În ultimele șapte zile, în Republica Moldova, au fost administrate 100.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. Astfel, rata de vaccinare în rândul populației generale a ajuns la aproape 10%. Mai exact, până astăzi, 416.814 persoane au fost imunizate împotriva virusului. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, 80% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva Covid-19, ceea ce a contribuit la reducerea morbidității cu 90% de la inițierea campaniei de vaccinare. În țara noastră, în total, au fost raportate 1,378 de reacții adverse, dintre care 94,4% cu forme ușoare, 5,6% cu forme moderate.

Astăzi cele două puncte de vaccinare mobile: un troleibuz și un autobuz, se vor afla vineri, 4 iunie, în intervalul orelor 10:00-18:00, în următoarele locații: sectorul Rîșcani, în preajma Complexului Memorial „Feciorilor Patriei Sfânta Amintire”, strada Miron Costin, iar autobuzul va fi în satul Grătiești, strada Ștefan cel Mare, 72 în preajma sediului Primăriei). 



Pub