Doi tineri, reținuți după ce au sustras mai multe bunuri dintr-o grădiniță din Căușeni

Doi bărbați de 26 și, respectiv 28 de ani, locuitori ai comunelor Bubuieci și Trușeni, municipiul Chișinău, au fost reținuți și sunt cercetați penal după ce au sustras mai multe bunuri dintr-o grădiniță din satul Tocuz, raionul Căușeni.

Foto: politia.md

Poliția din Căușeni a fost sesizată la 2 iunie, de o angajată a grădiniței precum că persoane necunoscute cu măști pe față, au pătruns în interiorul grădiniței prin forțarea geamului din termopan, de unde au sustras bunuri evaluate la circa 3900 de lei.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor prompte întreprinse de polițiști, a doua zi, suspecții au fost identificați.  

De asemenea, au fost depistate și bunurile sustrase ( 2 boxe, două modem-uri pentru conexiune la internet și o stație de călcat rufe) care au fost  recunoscute în calitate de corpuri delicte la cauza penală.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Aceștia  nu sunt la prima abatere de la lege, anterior au mai fost judecați pentru diverse infracțiuni.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă de la 5 la 7 ani de închisoare cu (sau fără) amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.


Pub