(video) Mariana Durleșteanu: Cele 600 mil euro au fost alocate de UE în noiembrie 2020. Nu e meritul actualului președinte, nici a fostului, nici a viitorului

Acest ajutor face parte din programul „Next Generation EU”, care s-a demarat în 2020 și se va prelungi până în 2027. Este un proiect de ajutor pentru mai multe țări din Europa, iar Republica Moldova este cea mai săracă., acest fapt Durleșteanu l-a comunicat în timpul unui interviu la un post de televiziune.  

Foto:

„Dar trebuie să înțelegem că acești bani nu vor veni astăzi, pentru asta este nevoie de un guvern funcțional, va fi nevoie de realizat anumite proiecte. Asta în cazul în care guvernul va fi profesionist și funcțional ca să redreseze banii pe proiecte și să ajungă la beneficiarii finali, iar dacă banii se vor fura, din nou, nu știu dacă Moldova are șansă la viitor”, susține candidata la alegerile parlamentare.

 Acesta a mai susținut că speră că acești bani vor merge așa cum s-a discutat, la managementul finanțelor, lupta cu corupția și reforma justiției. 

Președinta Maia Sandu și directorul general-adjunct pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere, Katarina Matheornova, au făcut declarații de presă după o ședință de lucru. „Acești bani sunt o combinație de instrumente, o bună parte sunt donații, bani care nu trebuie rambursați, o parte din ei sunt credite la condiții foarte, care am mai văzut în trecut”, a menționat Sandu, referindu-se la cele 600 milioane de euro oferite țării noastre. Totodată, a notat câți bani vor fi direcționați pentru fiecare domeniu.

Liderul PSRM, Igor Dodon, „salută” cele 600 milioane de euro, oferite de Comisia Europeană Moldovei, însă spune că sunt câteva nuanțe. „În ce condiții? Să facă show înainte de alegeri?”, se întreabă Dodon.


Pub