Tinerii din cele mai îndepărtate raioane ale Moldovei vor avea acces gratuit la competiții sportive de alergare

Prima competiție sportivă din cadrul proiectului “Împreună pentru un mod sportiv de viață” va avea mâine, 5 iunie 2021, începând cu ora 8:00, la Lalova. În cadrul acestui parteneriat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al asociației obștești Run Moldova, pe parcursul anului 2021 vor fi organizate patru competiții în diferite raioane ale Republicii Moldova la care vor participa gratuit 400 de tineri, inclusiv din familii defavorizate. În plus, circa 200 de tineri vor avea posibilitatea să adere în calitate de voluntari la organizarea acestor evenimente și să afle mai multe despre beneficiile voluntariatului.

Foto: Run Moldova

„Sport-ul trebuie să fie pentru toți, indiferent de gen, statut, culoarea ochilor sau venituri! Din această cauză, orice leu obținut de organizatorii de evenimente sportive de la stat TREBUIE să simplifice accesul la competițiile sportive, în special, pentru cei pentru care acesta este un lux!

Mâine, va starta competiția DOR de alergare! Primul eveniment sportiv, din patru din acest an, organizat de Run Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, principala misiune a cărora va fi asigurarea accesului la evenimente sportive a tinerilor, în special, din familii defavorizate!”, susține Iulian Berco, președintele A.O. Run Moldova.

Competițiile sportive se vor desfășura în raioanele Rezina, Hîncești, Nisporeni și Orhei, tinerii vor putea opta pentru a parcurge prin alergare distanțe de la 3 la 5 km. La final competițiilor va fi realizat un clasament al participanților și raioanelor cu topurile celor mai rapizi alergători. Participarea la competiție este gratuită.

Primul eveniment din această serie se va desfășura sâmbătă, 5 iunie, în localitatea Lalova, din raionul Rezina, una dintre cele mai pitorești și bogate în monumente naturale și culturale zone ale țării noastre. Competiția sportivă, desfășurată sub genericul „DOR DE ALERGARE”, va aștepta la linia de START primii 100 de tineri din nordul Moldovei, cărora li se vor mai alătura alți peste 150 de amatori ai trail runningului.

La eveniment, înainte de a da startul, tinerii vor asista la un scurt curs de instruire despre beneficiile alergatului liber și practicarea unui mod sănătos de viață de la sportivi profesioniști implicați în competiție.

În spatele acestei serii de evenimente se află și o cauză nobilă scopul căreia este de a colecta și dona echipament sportiv tinerilor ce provin din familii social vulnerabile, celor care își doresc nespus de mult să participe la o competiție de alergare, dar, care spre regret, nu își pot permite un echipament sportiv potrivit. De menționat că, tinerii care vor beneficia de echipamentele donate vor fi identificați cu ajutorul organelor de asistență socială din fiecare raion.

Important! Competițiile vor fi organizate cu respectarea tuturor normelor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale cu privire la situației epidemiologice a infecției COVID-19, competițiile fiind desfășurate în aer liber, iar tinerii vor ieși la linia de START cu distanță socială între ei.

Implementarea proiectului „Împreună pentru un mod sportiv de viață!” de către A.O. RUN MOLDOVA  se desfășoară cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Programului de Granturi 2021 pentru organizații de tineret.

Run Moldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi amatori și profesioniști, care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. Run Moldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organizarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități.


Pub