Principală  —  IMPORTANTE   —   CEC nu l-a înregistrat pe…

CEC nu l-a înregistrat pe Cristian Rizea în calitate de candidat la funcția de deputat din partea Partidului Politic „NOI”, pentru că a fost informată că acestuia i-a fost retrasă cetățenia R. Moldova. Rizea: merg în instanță

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu l-a înregistrat pe fostul deputat român Cristian Rizea în calitate de candidat la funcția de deputat din partea Partidului Politic „NOI”, deoarece CEC „a informată că acestuia i-a fost retrasă cetățenia R.Moldova”.

„CEC a solicitat informații de la Agenția Servicii Publice (ASP) și a fost informată că acestuia i-a fost retrasă cetățenia R.Moldova, prin decretul președintelui republicii, iar legislația electorală indică faptul că doar cetățenii pot candida la funcția de deputat”, a declarat pentru ZdG șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu.

Fostul deputat român Cristian Rizea a menționat pentru ZdG că merge în instanță.

„Din informațiile lor eu nu dețin cetățenie, dar nu au spus de unde au informațiile. Eu am actele în regulă, merg la bancă, mă legitimez la poliție. E un act abuziv, care continuă la adresa mea. Riscul era să nu fie înregistrat partidul în alegeri. Am înlocuit persoana, iar eu mâine merg în instanță, depun contestație, cer suspendarea acestui act abuziv. Până la 31 iunie, termenul limită, dacă eu câștig judecata, revin pe listă, pe aceeași poziție nr. 2.”, ne-a spus Cristian Rizea.

Fostul deputat român Cristian Rizea, acuzat că a dobândit cetățenia R. Moldova cu abateri, a anunțat vineri, 28 mai, că va candida pentru funcția de deputat, pe lista Partidului Politic „NOI”.

Pe 14 mai, Rizea anunța că s-a înregistrat la CEC în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, dar a renunțat ulterior.

Partidul Politic „NOI” s-a lansat pe 11 iulie 2020. Ziarul de Gardă nu a găsit un site oficial al partidului și nici măcar o pagină de Facebook a acestuia. În lista partidelor politice din R. Moldova publicată pe site-ul ASP se regăsește denumirea acestui partid, fiind înregistrat pe 12 noiembrie 1999. Președintele acestuia este Vladimir Dachi, primul pe lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile anticipate din 11 iulie curent.