06:31:09 25.04.2024
Stiri

Un PLUTON de soldați a dat peste un robot UCIGAȘ complet autonom. A urmat ceva terefiant, potrivit unui raport Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite

Actualitate 04.06.2021 15:27 Vizualizări2057 Autor: Ziarul National
Un PLUTON de soldați a dat peste un robot UCIGAȘ complet autonom. A urmat ceva terefiant, potrivit unui raport Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite


Era roboților ucigași complet autonomi, capabili de identificarea și atacarea țintelor fără supraveghere umană, pare să fi început deja.

O mică dronă kamikaze produsă în Turcia, numită STM Kargu-2, a atacat soldații în retragere în timpul unui conflict civil în Libia, potrivit unui raport recent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Raportul sugerează, însă nu spune în mod explicit, că robotul ucigaș a ucis soldați umani. Așadar, incidentul ne aduce în era terifiantă în care supravegherea umană nu mai este necesară din punct de vedere tehnic pentru a purta războaie și a curma vieți.

Raportul Națiunilor Unite face referire la drona Kargu-2 drept „muniție în așteptare”, ceea ce înseamnă că robotul aștepta pe loc până când s-a întâmplat să detecteze o posibilă țintă.

În acest sens, drona autonomă a fost activată în mod asemănător cu o mină de teren care era, de fapt, situată în aer. Drona putea ataca orice țintă care ajungea la o anumită distanță fără supraveghere umană.

„Convoaie logistice și forțe aflate în retragere au fost vânate și atacate de la distanță de vehicule aeriene de luptă fără pilot sau sisteme de arme autonome letale precum STM Kargu-2 și alte muniții în așteptare. Sistemele de arme autonome letale au fost programate să atace ținte fără să fie nevoie de date de conectare între operator și muniție”, mai arată raportul Națiunilor Unite, potrivit Futurism, transmite descopera.ro.

Viteza de dezvoltare a dronelor ucigașe și complet autonome este alarmantă, însă nu și surprinzătoare. Numeroase puteri militare, precum Statele Unite ale Americii, Rusia, China și Regatul Unit, dezvoltă roboți ucigași de ani buni, în ciuda temerilor experților din întreaga lume.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md