PAS și Usatîi, aproape de o majoritate. ȘOR nu trece pragul

by D M
Distribuiti mai departe...

Conform unui sondaj intern al unui partid important, realizat recent, dacă duminică ar avea loc alegeri, opțiunea de vot ar fi următoarea:

PAS – 32.7%
PSRM – 28.4%
Usatîi – 13.5%
AUR – 4.5%
ȘOR – 4.1%
Democrația Acasă – 3.9%
Platforma DA – 2.9%

Amintim că la alegerile prezidențiale din toamna lui 2020, candidatul Partidului ȘOR a înregistrat un scor foarte modest, de doar 6.4%, între timp, P. ȘOR a format o majoritate extrem de nepopulară alături de PSRM. Față de alegerile parlamentare din 2019, situația partidului ȘOR este mult mai vulnerabilă, mai ales după fuga lui Ilan Shor din R. Moldova și apariția dezvăluirilor că acesta ar fi fost implicat în trafic cu cocaină.

Dacă cifrele din acest sondaj se vor confirma, unica soluție pentru formarea unei majorități este în alianță cu Usatîi sau cu Dodon.

Menționăm că cifrele nu reflectă opțiunea de vot a diasporei. Amintim că la alegerile din 5 decembrie 2020, pentru Parlamentul României, AUR a fost votat de aproximativ 60 000 de moldoveni cu dublă cetățenie din diaspora.

La alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a acumulat 92% din voturile din diaspora și a câștigat detașat alegerile în fața lui Dodon.

Campania electorală începe abia pe 11 iunie și va dura o lună de zile.

sursa: Timpul.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.