Încă un candidat PAS a anunțat că se retrage din cursa electorală pentru alegerile anticipate din 11 iulie

pas

Încă un candidat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat că se retrage din cursa electorală. Este vorba despre Alexandru Catan. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că a luat decizie de a se retrage din cursă după ce în unele surse mass-media ar fi apărut informații denigratoare la adresa sa. 

„Dragi căușeneni, În ultima perioadă, presa controlată de Dodon a distribuit informații false și denigratoare despre mine. Au răscolit un dosar penal fabricat pe timpul regimului Plahotniuc pe numele meu. În acea perioadă, mulți antreprenori care nu erau de acord să dea mită slugilor lui Plahotniuc erau persecutaţi, intimidaţi, ameninţaţi cu închisoarea și controale abuzive. Presa finanțată din kulioacele lui Plahotniuc și Bahamas încearcă să ponegrească imaginea mea și a Partidului Acțiune și Solidaritate în această campanie electorală. Și asta chiar dacă acel dosar, deoarece era cusut cu ață albă, în scurt timp a fost închis. Presa lui Dodon şi Plahotniuc a scris și alte prostii despre mine. Eu nu le voi voi oferi această satisfacție şi nu le voi comenta. Am decis să îmi retrag candidatura la funcția de deputat de pe lista PAS pentru a nu permite oponenților să distragă Partidul Acțiune și Solidaritate de la obiectivul nostru de a curăța clasa politică și a porni vremurile bune în Moldova. Voi fi alături de PAS în continuare și voi munci ca să aducem vremuri bune în Moldova, vremuri bune în justiție, astfel ca antreprenorii să nu fie persecutați așa cum se întâmplă acum, sau pe timpurile lui Plahotniuc și Voronin și vremuri bune pentru antreprenori, astfel ca aceștia să poată lucra liber și să contribuie la economia țării”, se arată în mesajul postat.

Amintim că acesta este al doilea candidat PAS care se retrage din cursa electorală. În data de 21 mai, Nata Albot a anunțat că se retrage de pe lista electorală a PAS pentru a nu afecta imaginea partidului în campania electorală, în urma unor declarații făcute anterior de Gheorghe Cavcaliuc.


Amintim că, pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

La momentul dat, CEC a înregistrat oficial următoarele partide și blocuri electorale pentru anticipate:
1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;
2. Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3. Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4. Partidul Politic „Șor”;
5. Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;
6. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
7. Partidul Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”;
8. Partidul Democrat din Moldova;
9. Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;
10. Partidul Unității Naționale;
11. Partidul „Democrația Acasă”;
12. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;
13. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor;
14. Partidului Politic „NOI”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente