(doc) Au fost actualizate alertele de călătorie. Vezi unde pot călători moldovenii fără a sta în carantină

alerte-de-calatorie-actualizate-harta-interactiva-154129-1595663271-920×518

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat noi actualizări de călătorie. Totodată, recomandă organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit.

Precizăm că din 1 iunie, moldovenii care dețin pașaport biometric pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei. Astfel, regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile.

De asemenea, deplasările cetățenilor Republicii Moldova în Republica Federală Germania rămân în continuare restricționate. Călătoriile sunt permise doar în baza unui motiv întemeiat. Potrivit informațiilor, Republica Moldova a fost inclusă în categoria de risc de infectare cu Coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente