BMW a brevetat o soluţie interesantă prin care se pot elimina oglinzile retrovizoare tradiționale

BMW a brevetat o nouă modalitate de a “scăpa” de oglinzile retrovizoare tradiționale care se montează în prezent pe părţile laterale ale unei maşini.

Conform documentelor disponibile, soluţia prevede înlocuirea lor cu nişte camere video exterioare deja familiare, însă locul monitoarelor utilizate în prezent în astfel de sisteme, pentru transmisiunea imaginilor în habitaclu, să fie ocupat de proiecții în colţurile geamurilor, ca şi în cazul unui head-up display.

Conform ideii bavarezilor, acest lucru va extinde semnificativ capacitățile sistemelor și le va face mai convenabile pentru șofer.

Reieşind din cele descrise în brevet mai aflăm câteva detalii. Informațiile vizuale despre ceea ce se întâmplă în afara unui automobil, din lateral şi din spate, pot fi colectate de camerele video și transmise către o unitate de comandă, care le transferă apoi prin proiectoare pe un un fel de ecrane sau oglinzi care sunt integrate în geamurile portierelor.

Acelaşi principiu ar putea fi utilizat, în teorie, pentru înlocuirea oglinzii retrovizoare din spatele parbrizului cu o proiecţie video pe sticlă în aceeași zonă.

BMW spune că această abordare are mai multe avantaje simultan. Înlocuirea oglinzilor laterale cu nişte camere compacte va spori aerodinamica unei maşini, ceea ce va reduce respectiv consumul de combustibil sau va mări autonomia în cazul electromobilelor, pe lângă faptul că va oferi designerilor mai mult spaţiu pentru creativitate.

Cu toate acestea, spre deosebire de monitoarele actuale, proiecțiile vor menține distanța actuală între ochii șoferului și locația informațiilor vizuale. Drept urmare, automobilistul din spatele volanului va obosi mai puţin, deoarece nu va avea nevoie să-şi focuseze în mod constant privirea ca şi în cazul în care ar trebui să privească spre un ecran mic, să înțeleagă ce arată pe el şi apoi din nou să privească la drum.

Un alt avantaj care rezultă din cel precedent este o adaptare mai rapidă a şoferului la noile tehnologii decât în ​​cazul unor monitoare situate în zona montanților A frontali. În plus, astfel de proiecţii pot face posibilă redarea unor elemente grafice cu realitate augmentată în oglinzi, aşa cum este posibil în prezent prin unele head-up display-uri care suportă tehnologia.

Sistemul va mai permite, de asemenea, reglarea luminozității imaginii sau a intensității luminoase, ceea ce îl va face mai confortabil atunci când maşina se va conduce prin întuneric. Un monitor se consideră mai deranjant.

Singurul dezavantaj pe care îl are un astfel de sistem, potrivit dezvoltatorilor, este necesitatea de a fixa o parte din geamul lateral dacă acesta nu este despărțit din start în două, aşa cum au unele maşini de pe piaţă. În caz contrar, prin coborârea sticlei, șoferul va rămâne temporar fără oglinzi retrovizoare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/