fbpx

Ecoul celor 600 de milioane de euro din partea UE? Un deputat rus spune că Moscova e gata să ofere un credit R. Moldova în condițiile unei „stabilități politice” la Chișinău

Federația Rusă este pregătită să ofere Republicii Moldova un credit în condițiile „obținerii stabilității politice în țară”. Afirmația îi aparține deputatului rus Kazbek Taisaev, și a fost făcută joi, 3 iunie, în cadrul unei întâlniri cu ONG-uri din Rusia care reprezintă interesele cetățenilor Republicii Moldova. Parlamentarul nu a menționat despre ce sumă ar fi vorba, relatează agenția rusă TASS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Pentru educație, justiție și infrastructură. Cum vor fi distribuite cele 600 de milioane de euro din partea UE?

Taisaev a precizat că fostul șef de stat de la Chișinău, Igor Dodon, a inițiat semnarea unui acord privind oferirea unui credit de 200 de milioane de euro Republicii Moldova. Tot el a menționat că „din păcate, politicienii moldoveni pro-vest au obținut prin Curtea Constituțională anularea acordului”.

Acesta a mai spus că Rusia urmărește cu atenție situația politică de la Chișinău.

ZUGO amintește că R. Moldova va primi 600 milioane de euro pentru restabilirea economică din partea UE, planul fiind aprobat de Comisia Europeană.

Vezi și: Dodon, despre cele 600 de milioane de euro oferite de UE: „Am auzit că banii vor fi condiționați politic”

Articole asemănătoare

Back to top button