fbpx

Populația Japoniei îmbătrânește într-un ritm alarmant: Numărul nou-născuților a fost cel mai mic din istorie

Numărul copiilor născuţi în Japonia a scăzut la un nivel record în 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19, în timp ce rata de fertilitate a ţării continuă să aibă o tendinţă descendentă, a anunţat vineri guvernul nipon într-un raport, scrie g4media.ro, cu referire la Xinhua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Numărul naşterilor în 2020 a scăzut cu 24.407 faţă de anul precedent, ajungând la 840.832, pentru prima dată sub pragul de 900.000.

Cifra marchează cel mai scăzut nivel de când Ministerul Sănătăţii din Japonia a început să ţină evidenţa, în 1899.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, secretarul şef al cabinetului nipon Katsunobu Kato, a atras atenţia asupra acestei crize demografice în creştere care afectează fundamentele ţării.

„Numărul în scădere al copiilor este o problemă care poate zdruncina baza societăţii şi a economiei noastre. Ar trebui abordată ca o chestiune de cea mai înaltă prioritate”, a declarat Kato într-o conferinţă de presă cu privire la această chestiune.

El a spus că obstacolele care împiedică naşterea şi creşterea copiilor trebuie eliminate.

În plus faţă de criza socială, efectul negativ al pandemiei COVID-19 va apărea pe deplin în statistici. Astfel, numărul naşterilor ar putea scădea la aproximativ 700.000 pe întreg anul 2021, au estimat analiştii, cu un deceniu înaintea previziunilor guvernului.

Totodată, numărul căsătoriilor a scăzut cu 73.517 în 2020, ajungând la 525.490, cel mai scăzut nivel după cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce numărul divorţurilor a scăzut şi el cu 15.245 faţă de anul precedent, la 193.251, a mai spus ministerul.

Articole asemănătoare

Back to top button