/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ping-pongul de acuzații dintre președinta Maia Sandu și Veaceslav Platon continuă

missing
04 iunie 2021, ora 21:51

Ping-pongul de acuzații dintre președinta Maia Sandu și Veaceslav Platon, proaspăt absolvit de vină în dosarul fraudei bancare, continuă. Invitată la postul public de televiziune, șefa statului a declarat că după decizia procurorilor de a renunța la acuzațiile aduse anterior lui Platon, acesta ar putea să ceară sute de milioane de lei despăgubiri de la bugetul de stat. Declarațiile vin după ce ieri, controversatul om de afaceri, la o conferință de presă, a acuzat-o pe președintă că a participat la fraudarea Băncii de Economii atunci când a susținut oferirea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate.

„Asta este iarăși un exemplu foarte clar de sfidare a legii și cetățenilor. Pe de altă parte, vedem un proces foarte grăbit de scoatere basma curată a lui Platon din această acuzație. Eu aș vrea și evident că noi vom solicita și o să avem și o discuție la Consiliul Suprem de Securitate și pe furtul bancar și pe spălătoria de bani”.

Președinta a mai declarat că, atât Platon cât și alți oameni din anturajul lui, ar fura țara de mai bine de două decenii, iar faptul că a fost recunoscut nevinovat și că ar putea cere despăgubiri, ar putea prejudicia și mai mult bugetul de stat.

„ Pericolul cel mare este că, acum, în urma acestei decizii a Procuraturii, această grupare va veni cu o notă de plată la buget și vor mai încerca să scoată încă niște sute de milioane de lei despăgubiri de la bugetul de stat”, spune Maia Sandu.

Aceste declarații vin după ce ieri, Platon a acuzat-o pe șefa statului că a susținut acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci cu probleme, contribuind astfel la fraudarea sistemului bancar, pentru că ar fi știut ce va urma.

„Îi adresez o întrebare doamnei Maia Sandu. De ce ați făcut acest lucru? Care a fost motivația. Întrebarea este foarte simplă: ați făcut asta pentru bani sau din prostie?”.

Recent, procurorii au retras acuzațiile în privința lui Veaceslav Platon, în dosarul legal de frauda bancară, în care era acuzat de escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari. Dosarul a fost trimis la revizuire, după ce procurorul general a declarat că probele au fost falsificate. În 2-17, el a fost condamnat la 18 ani de închisoare, fiind scos din inchisoare acum un an. Platon mai este cercetat penal pentru alte două capete de acuzare. El a declarat că nu va cere despăgubiri pentru perioada cât s-a aflat în detenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram