‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCe spune ANRE despre solicitarea agricultorilor privind plafonarea prețurilor la produsele petroliere

Ce spune ANRE despre solicitarea agricultorilor privind plafonarea prețurilor la produsele petroliere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

ANRE a venit cu o reacția la ultimatului făcut de două Federații, privind publicarea raportului de investigație despre piața petrolieră de către CC și plafonarea prețurilor la carburanți.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, ANRE amintește că procedura de elaborare a proiectului unei noi metodologii de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere a fost inițiată pe 12 mai, iar la 20 , 26 mai și 2 iunie, au organizat ședințe unde a fost supusă consultărilor noua metodologie.

Totodată, reprezentanții instituției susțin că, pe parcursul săptămânii următoare va fi stabilită data exactă a ședinței publice de aprobare a acesteia. 

„ANRE depune toate eforturile pentru ca noua Metodologie să fie examinată și aprobată într-o ședință publică a Consiliului de Administrație al Agenției, până la data de 14.06.2021”, se arată în comunicatul emis.

Consiliul Concurenței a anunțat ieri că, nu va face public raportul de investigație cu privire la constatările de natură concurențială pe piața produselor petroliere întrucât ar fi „o încălcare gravă a legislației”. Reacția vine după ce reprezentații a două Federații au cerut ca în termen de 10 zile să fie publicat raportul și aplicate sancțiuni companiilor petroliere, în caz de necesitate.

Menționăm că, Federațiile Naționale a Patronatelor și Sindicatelor din agricultură și industria alimentară au cerut ca, în termen de zece zile, să fie publicat raportul Consiliului Concurenței și aplicarea în caz de necesitate a sancțiunilor față de companiile petroliere. 

În caz contrar, aceștia au anunțat că își rezervă dreptul la pichetarea sediilor Consiliului Concurenței și ANRE și totodată, vor solicita demisia conducerii acestora.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›