image
Sursa foto: gong.bg

Oligarhul bulgar Bojkov, care toamna trecută s-a întâlnit cu Plahotniuc în Dubai, inclus pe lista de sancțiuni impuse de SUA

Mafiotul bulgar Vasil Bojkov, fostul beneficiar al Loteriei Naționale și care în septembrie anul trecut s-a întâlnit cu Vladimir Plahotniuc în Emiratele Arabe Unite, se află în lista de sancțiuni impuse de Statele Unite.

SUA au adoptat sancţiuni împotriva a trei cetăţeni bulgari şi a 64 de firme conduse de ei, acuzându-i de implicare în corupţia din acest stat al UE, relatează Reuters.

Departamentul Trezoreriei informează într-un comunicat că aceasta este cea mai importantă acţiune împotriva corupţiei din Bulgaria de până acum.

Astfel, Departamentul Trezoreriei a impus sancţiuni împotriva omului de afaceri şi oligarhului Vasil Krumov Bojkov, de 64 de ani, acuzându-l că a plănuit să creeze un canal prin care liderii ruşi să influenţeze guvernul bulgar.

Bojkov, un magnat al jocurilor de noroc şi unul dintre cei mai bogaţi bulgari, a fugit din ţară în 2020 pentru a scăpa de inculparea pentru extorcare de fonduri, fraudă fiscală şi trafic de influenţă, printre altele. El neagă că ar fi comis aceste infracţiuni şi se află în prezent în Dubai.

Informațiile despre faptul că Vladimir Plahotniuc s-ar fi întâlnit cu Vasil Bojkov la mijlocul lui septembrie, în Emiratele Arabe Unite au fost dezvăluite în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Potrivit surselor citate, Plahotniuc ar fi încercat să obțină azil politic în Emiratele Arabe Unite, în condițiile în care din partea Turciei i-ar fi greu să obțină acest lucru, pentru că Republica Moldova are tratat de extrădare cu acest stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: