image
Sursa foto: dse.md

O unitate nouă de salvatori și pompieri, deschisă la Cantemir; Proiectul în valoare de 350.000 de dolari, finanțat de SUA

Astăzi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inaugurat noua remiză de salvatori și pompieri edificată în raionul Cantemir. Noua remiză va asigura securitatea în situații de risc a peste 60.000 de locuitori a raionului din 51 de localități.

Construcția din temelie a fost posibilă datorită eforturilor comune a IGSU, Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și autorităților publice.

Proiectul a fost finanțat cu suportul Comandamentului European al forțelor armate SUA, fiind estimat în sumă de 350 de mii dolari americani. Datorită programului realizat angajații IGSU din raionul Cantemir vor activa în condiții adaptate la standarde europene.

Stația dispune de birouri administrative, boxe de păstrare a utilajului și tehnicii de intervenție, dar și de un teren pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Totodată, conducerea IGSU a oferit efectivului, care va activa în candrul unității o autospecială de intervenție de model „Dennis”, care va fi utilizată în misiunile de salvare și la incendii, dar și sindicatul Salvatorul a contribuit la achiziționarea echipametului de birou.

Construcția remizei a demarat în anul 2018 și a fost finalizată cu succes. Conform informațiilor IGSU unități similare au fost deschise cu suportul forțelor armate a SUA în raioanele Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Bălți, Edineț, Cahul, Cimișlia, Taraclia și Hâncești.

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

dse.mddse.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: