image
Sursa foto: jurnal.md

Companiile din Odesa vor include în ofertele turistice destinații din Republica Moldova

Un grup de operatori și agenți turistici din Odesa se află acum într-un tur informational în Republica Moldova, la inițiativa Agenției de Investiții. Operatorii ucraineni au vizitat mai multe destinații renumite, precum Cetatea Soroca, Cetatea Tighina, Mănăstirea Țâpova, iar astăzi aceștia sunt în vizită la Orheiul Vechi și Mileștii Mici. În urma vizitelor efectuate de companiile turistice din Ucraina, destinațiile din Moldova urmează să fie incluse în ofertele acestora

Interesul companiilor ucrainene față de potențialul turistic al RM a rezultat în urma forumului dedicat Rutei cultural-turistice Voievod „Ștefan cel Mare și Sfânt”, organizat de Agenția de Investiții în decembrie 2020.

Programul turului a inclus și sesiuni la care au participat companiile turistice operatorii turistici ucraineni, dar și 20 de reprezentanți ai industriei turistice de la noi, printre care: agenții de turism, vinării, reprezentanți ai HoReCa, ghizi de turism și altele. Aceste sesiuni au avut drept scop diverificarea pachetelor de servicii oferite de operatorii din ambele țări.

Agenția de Investiții informează că depune eforturi pentru extinderea rutei atât pe teritoriul Republicii Moldova, identificând noi obiective turistice, precum și extinderea  și promovarea acesteia pe teritoriul Ucrainei.

Ideea a fost să articulăm printr-un traseu unic cât mai multe obiective cultural-istorice și turistice și astfel, să extindem la maxim numărul beneficiarilor din turism ce se vor bucura de o promovare consolidată și consecventă. O rută turistică valorificată poate funcționa drept un adevărat motor economic și un instrument de susținere directă a întregului ecosistem al industriei, alimentând activitatea: ghizilor, celor din HORECA, transportatorilor, și nu în ultimul rând o sursă vitală pentru familiile din zonele rurale, reprezentate de către meșteșugari sau gospodarii agropensiunilor. Iar, restricțiile de circulație, criza sanitară și cea economică provocate de pandemie, vin să ne amintească pe cât de importante sunt solidaritatea și ralierea eforturilor în vederea unei recuperări cu maximă reziliență pe viitor”,a declarat Rodica Verbeniuc, director al Agenției de Investiții.

În urma vizitelor efectuate de companiile turistice din Ucraina, destinațiile din Moldova urmează să fie incluse în ofertele acestora, astfel sporind numărul turiștilor din Ucraina care vor să viziteze țara noastră. În anul 2020 turiștii din Ucraina s-au clasat pe locul 2 în topul străinilor care călătoresc în Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: