image
Sursa foto: gov.md

Doi bărbați au încercat să treacă frontiera cu acte false

O carte de identitate românească și un permis de conducere cu semne de falsificare au fost depistate la doi moldoveni de poliția de frontieră prin punctele de trecere Cahul și Vulcănești.

După ce au verificat un microbuz de pe ruta Moldova - Cehia, polițiștii au găsit în portmoneul unui bărbat de 27 de ani din Strășeni o carte de identitate românească, cu semne vizibile de falsificare.

Fiind audiat, tânărul a spus că în urmă cu patru ani, la o petrecere ar fi făcut cunoștință cu un bărbat care i-ar fi mărturisit că ar putea să-i perfecteze un act de identitate românesc contra sumei de 250 de euro, dându-i asigurări că nu va avea probleme.

Al doilea caz a fost depistat în Vulcănești la șoferul unui camion care efectua cursa Turcia - Federația Rusă. Atât șoferul, cât și însoțitorul de bord au prezentat documentele necesare. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere moldovenesc eliberat de pe numele însoțitorului auto este falsificat.

Întrebat, bărbatul a negat faptul că actul ar fi falsificat, spunând că permisul de conducere l-ar fi obținut legal.

Conform procedurilor legale, actele identificate ca fiind false au fost ridicate și urmează să fie supuse unei proceduri de expertiză.

Noutăţile partenerilor

comentarii: