(doc) Andrei Năstase, cu denunț penal la Procuratură. Cere protejarea aleșilor locali de „atacuri și hărțuiri politice”

Liderul Platformei Da, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal în atenția procurorului general Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, acesta solicită luarea măsurilor ferme împotriva tuturor celor care potrivit lui îndrăznesc să coordoneze „acest atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL”. Președintele partidului a făcut referire și la o decizie adoptată recent în cadrul Ședinței Extraordinare a Biroului executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova.

Foto: UNIMEDIA
„Ca fost Ministru de Interne fac un apel ferm către toți foștii colegi din instituțiile de forță să nu se lase folosiți în jocuri și scheme ale politicienilor corupți din Republica Moldova! MAI, CNA, Inspecția Financiară și celelalte organe de control ale statului trebuie să prevină încălcarea legii, nu să se transforme în bâte politice în mâna unor politicieni corupți și speriați de faptul că vor ajunge, cât de curând, pe banca acuzaților în fața unei justiții corecte. 

Tocmai de aceea astăzi am formulat și un denunț penal în atenția Procurorului General al Republicii Moldova în care solicit luarea imediată de măsuri ferme împotriva tuturor celor care îndrăznesc să coordoneze acest atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Este inadmisibil ca o campanie electorală vizând forul legislativ suprem al țării să se desfășoare în condițiile unor asemenea amenințări și acte de șantaj din partea instituțiilor statului, menite, de fapt, să asigure un climat democratic, pentru alegeri libere și corecte”,  a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.


Pub