Veaceslav Platon vs. Maia Sandu: Sunt primul care va spune că regina noastră este goală!

Veaceslav Platon a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că demarează amplă activitate social-politică cu scopul de a scoate la iveală minciuna care există la moment pe scena politică moldovenească. În speță, el va explica public, săptămânal, „who is who”, ce interese are, cum induce lumea în eroare, cum se urcă sau ține de putere și distrage atenția opiniei publice de la lucrurile cu adevărat importante.

Foto: UNIMEDIA

„Poporul trebuie să-și cunoască „eroii”! Mă voi ocupa sistematic de acest lucru pentru a explica oamenilor cum stau lucrurile și pentru a le elibera urechile de acele macaroane care le-au fost puse pe urechi în tot acest timp”, a menționat Veaceslav Platon în cadrul conferinței de presă.

Veaceslav Platon a afirmat că el nu poartă responsabilitate și nu are obligația de a se îndreptăți pentru acea versiune a sa pe care o au oamenii în capul lor și care le-a fost creată dea lungul anilor cu ajutorul presei și a justiției controlate, dar își va dedica tot timpul pentru a explica ce se întâmplă în Republica Moldova și a nu oferi posibilitatea ca unii politicieni să mintă și în continuare poporul moldovenesc. „Sunt pregătit să mă jertvesc pentru ca „plahotniucismul” să dispară din viața noastră”, a declarat el.

Totodată, omul de afaceri a spus că înțelege perfect că ceea ce are să spună n-are cum să placă unora și își dă perfect seama că tot felul de trolli vor încerca să-l compromită, dar el va opera „exclusiv cu fapte” și va acorda „întrebări extrem de incomode” pentru ca „cei care își fac din ei idoli să poată judeca just, iar ei să-și arate adevărata față”.

„Pentru bani sau din prostie?”

Prima din această listă este președinta Maia Sandu, asupra căreia planează mai multe suspiciuni la care ea așa și n-a oferit niciun răspuns. „Cine este Maia Sandu?! Este persoana care poartă responsabilitate solidară pentru furtul miliardului, dar are obrăznicia de a pune această vină pe umerii altora. În speță, doamna Sandu, fiind membră a Guvernului, având un vot egal cu domnul Leancă, cu domnul Candu, cu domnul Gaburici, și-a asumat împreună cu tot Guvernul, responsabilitatea și a creat o bază legală pentru comiterea furtului miliardului. Ea poartă responsabilitate colectivă pentru comiterea acestei infracțiuni”, a afirmat omul de afaceri în cadrul conferinței de presă.

Veaceslav Platon a amintit și despre faptul că, pe 27 martie 2015, ministra Educației în componența Guvernului Gaburici, Maia Sandu, a votat o altă decizie controversată privind acordarea a încă 5,34 miliarde de lei din rezervele valutare pentru cele trei bănci falimentare, bani care au ajuns tot la hoții miliardului.

„Mă adresez către Maia Sandu: Dacă ați făcut-o o dată, de ce să nu ne așteptăm că o veți face și a doua oară? Ce garanții avem că dacă se va mai fura un miliard, Dvs. nu veți spune „asta nu eu”. Cum ar putea astăzi fi atras la răspundere domnul Leancă, Candu sau Gaburici, dacă Maia Sandu a făcut exact același lucru?! Nu poate fi pedepsit unul, fără a-l pedepsi și pe celălalt!”.

„Sunt primul care va zice că regina noastră e goală, că nu are nici competențe, nici cunoștințe. Doar narcisism. O întreb acum, direct și fără de echivoc, pe doamna președinte Maia Sandu: De ce ați făcut asta? Care v-a fost motivația?! Pentru bani sau din prostie? Vreau ca ea să răspundă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, a făcut asta pentru bani sau a făcut-o din prostie? Ea trebuie să răspundă la această întrebare și nu are niciun drept moral să conducă țara atât timp cât nu a oferit un răspuns la aceste întrebări. Noi, toți cetățenii, am avut de pierdut din această cauză, iar țara noastră a rămas în urmă cu cel puțin 5-7 ani de dezvoltare din această cauză. Pentru bani sau din prostie? Nu există o a treia variantă!”, a afirmat Platon.


Pub