Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat în campania electorală: Promite lichidarea CNA și interzicerea cetățeniei duble pentru înalții demnitari

Blocul „Renato Usatîi” s-a lansat astăzi în campania electorală. Aceștia promit alegătorilor să lichideze CNA și să reformeze SIB, să combată corupția, să lichideze sistemul administrațiilor raionale, să interzică cetățeniile duble pentru înalții demnitari și conducătorii instituțiilor de forță ș.a. „Este momentul pentru lovitura hotărâtoare - să curățăm definitiv țara, de rămășițele regimului criminal al statului capturat”, a declarat Renato Usatîi, de la tribună. Evenimentul a avut loc la Palatul Republicii, unde au participat circa 400 de persoane.

Foto: captură de ecran

„Avem șansa, ca după 30 de ani să facem statul să funcționeze în interesul cetățeanului! Nu doar să-i ia banii prin taxe și impozite și să nu-i ofere nimic în schimb. Ajunge! În urmă cu 2 ani a fugit mafiotul care își pusese sub control tot ce mișcă în țara noastră. Anul trecut am scăpat de un culiocar, hoț și mincinos. Dar căpușele lor continuă să sugă sângele acestui popor. În acești 2 ani s-au produs mai multe schimbări de ordin politic din care au avut de câștigat unele partide, nu și omul de rând. Este momentul pentru lovitura hotărâtoare – să curățăm definitiv țara, de rămășițele regimului criminal al statului capturat! Pentru asta, la putere trebuie să ajungă oameni noi, oameni onești, oameni corecți, hotărâți să facă bine pentru poporul lor. Oameni ca noi, cei care ne-am adunat în această sală! Pe 11 iulie nu îi vom alege doar pe cei care ne vor reprezenta în Parlament în următorii 4 ani. Vom alege cum vom trăi mulți ani înainte și ce fel de țară le vom lăsa moștenire copiilor noștri! Cu toții cunoașteți că eu sunt în permanent contact cu oamenii simpli, de aici, de acasă sau din diasporă. Vorbesc cu oameni de diferite naționalități, în limbi diferite. Cu toții îmi spun că cei care au condus până acum, și conduc în continuare țara, nu-i reprezintă și nu au făcut nimic pentru ei. Cei care au ajuns la putere și-au dorit doar funcții pentru a se bucura de privilegii și acces la banii publici, pentru a fura din ei! Acești nemernici au făcut legi strâmbe, din care să profite doar ei. Noi suntem altfel! Am demonstrat asta la Bălți și în multe alte orașe, conduse de primari din echipa noastră”, a declarat Usatîi.

Platforma DA s-a lansat ieri în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 cu sloganul „Fapta bună de adună!”. La lansare au participat membrii formațiunii alături de liderul partidului, Andrei Năstase. Deputatul Dinu Plîngău, i-a prezentat pe primii 25 de candidați ai partidului.

Până în prezent CEC a înregistrat 11 concurenți electorali. Este vorba despre Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (cu 102 candidați), Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” (cu 70 de candidați), Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic” (cu 101 candidați), Blocul electoral „RENATO USATÎI” (cu 103 candidați), Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (cu 102 candidați), Partidul Politic „Șor” (cu 101 candidați), Partidul Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr (cu 101 candidați), Partidul Unității Naționale și Partidul „Democrația Acasă”.


Pub