Ce a stat în spatele deciziei de a-l exclude pe Ion Dron din lista electorală. Costiuc: Îmi pare rău că a ieșit așa

Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a venit cu niște explicații după ce avocatul Ion Dron a anunțat că a fost exclus din lista formațiunii. Statutul partidului a stat în spatele deciziei, dar și riscul de a nu fi înregistrat în cursa electorală. Precizările au fost făcute la emisiunea Puterea a 4-a de la N4. 

Foto: fb/VasileCostiuc

„Am discutat cu cel puțin cu trei oameni, juriști de calibru, din punct de vedere juridic, care să aducă plus valoare în Parlament. Eu personal l-am sunat pe domnul Dron și l-am rugat să vină alături de noi, el a zis că nu prea îl interesează campania pentru că ieșise din spital. L-am convins să vină alături de noi, e adevărat că am avut și niște emoții în interiorul partidului, oameni care voiau ei să fie primii în listă, dar a fost o convingere a noastră comună și am avut discuții și dezbateri, doar cu o zic înainte. Cei de la CEC mi-au pus pe masă statutul nostru. Articolul 1.1.7 din statutul partidului ”Democrația Acasă”, este scris foarte clar că nu pot candida la funcția de deputat nimeni în afara de membrii de partid.

Ca să nu riscăm. Soluția era ca domnul Dron să meargă la ASP pentru a scrie o cerere de suspendare la funcția de președinte al altui partid pe care îl conduce și o altă cerere oficială că aderă la Partidul ”Democrația Acasă” și să putem trece de CEC cu actele în regulă. Ca să nu riscăm am modificat lista în seara ceea, nu am reușit să îl sun pe domnul Dron, a doua zi după ce am ieșit de la CEC am vorbit și i-am spus. Îmi pare rău că a ieșit așa. Eu apreciez înalt calitățile personale a lui”, declară Costiuc.

Cunoscutul avocat Ion Dron a aflat din presă că a fost exclus din lista Partidului Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc. Ion Dron era al treilea în lista prezentată de formațiune la CEC.

Partidul Democrația Acasă a depus actele la Comisia Electorală Centrală pe 27 mai, iar astăzi a fost înregistrat în calitate de concurent electoral. Ion Dron era al treilea în lista prezentată de formațiune la CEC.


Pub