Dodon, despre cele 600 mil. euro oferite de UE: De ce acum, în plină electorală? Și cu motorina, s-au încheiat lucrările deja, iar ei umblă cu căldarea. Mulțumesc, bogdaprosti

Liderul PSRM, Igor Dodon, „salută” cele 600 milioane de euro, oferite de Comisia Europeană Moldovei, însă spune că sunt câteva nuanțe. „În ce condiții? Să facă show înainte de alegeri?”, se întreabă Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Este bine când cei din afara țării vor să ne ajute, salut orice ajutor, dar sunt câteva nuanțe. Primul, în ce condiții și am auzit că vor fi condiționalități politice, adică nu știu, majorarea vârstei de pensionare sau lichidarea raioanelor. Noi salutăm, dar ce condiții. A doua întrebare, da de ce acum, în plină campanie electorală? Românii dau motorină să fie repartizată prin raioane cu toate că Iohanis a promis în decembrie anul trecut. De ce nu ați dat în februarie? Ați așteptat să se finalizeze lucrările de primăvară și acum vreți să umblați cu căldarea pe la oameni? Mulțumesc, bodaprosti! Deci, care sunt condițiile? Să facă show politic înainte de alegeri? Este credit rambursabil sau nerambursabil?”, a declarat Dodon, la o emisiune de la NTV.

Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru Republica Moldova, care va mobiliza până la 600 milioane EUR în asistență macrofinanciară, subvenții și investiții, susținute prin amestec și garanții financiare. Această nouă finanțare va fi mobilizată în următorii trei ani pentru a promova investiții care stau la baza unei redresări durabile și incluzive din criza Covid-19 din țară.


Pub