Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Condițiile de intrare în Israel,…

Condițiile de intrare în Israel, începând cu 1 iunie: persoanele, inclusiv cele vaccinate împotriva COVID-19, la sosirea în Israel dintr-un stat cu risc sporit de infectare, trebuie să intre în izolare

Începând cu 1 iunie curent, persoanele, inclusiv cele vaccinate împotriva COVID-19, la intrare în Israel dintr-un stat cu risc sporit de infectare, trebuie să intre în izolare. Totodată, toate persoanele, la sosirea în Israel trebuie achite pentru testul COVID-19, care este obligatoriu la intrare, a anunțat Ambasada R.Moldova în Israel.

„Puteți efectua plata la Aeroportul Internațional Ben Gurion sau după ce trimiteți formularul de declarație înainte de a călători în Israel. Din cauza ratelor globale de infecție ridicate și a răspândirii noilor tulpini de COVID-19, toți pasagerii care vizitează o destinație cu risc sporit de COVID-19, la 14 zile de la sosirea în Israel trebuie să intre în izolare, inclusiv persoanele recuperate și vaccinate. Cetățenii străini care sosesc din destinații cu risc sporit de infectare trebuie să se izoleze într-un motel, propus de autoritățile din Israel.”, anunță reprezentații Ambasadei R.Moldova în Israel.

Restricția respectivă nu se aplică însă în cazul pasagerilor vaccinați sau recuperați după COVID-19, care tranzitează aceste destinații și stau 12 ore sau mai puțin în zona de tranzit a aeroportului, se menționează în comunicatul misiunii diplomatice.

„Înainte de călătoria cu avionul toți pasagerii, cu certificat de vaccinare sau recuperare, care sosesc în Israel cu un itinerar de 72 de ore sau mai mult trebuie să prezinte personalului companiei aeriene rezultatul negativ al testului. Atât cetățenii israelieni și cetățenii străini, vaccinați sau recuperați, care vin în Israel trebuie să depună o declarație de intrare.

Potrivit Ambasadei R.Moldova în Israel, formularul declarației trebuie completat cu 24 de ore înainte de plecarea programată spre Israel.