Principală  —  IMPORTANTE   —   Un fost primar al satului…

Un fost primar al satului Elizaveta și actualul primar de Hirova ar fi admis conflicte de interese: contract semnat cu firma fiului și acte emise pe numele soțului

Primarul satului Hirova, un consilier raional din Dubăsari, un fost șef în cadrul Consiliului raional Râșcani și un fost primar al satului Elizaveta au admis conflicte de interese, a stabilit Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Un fost șef al Secției construcții, gospodărie comunală și drumuri din cadrul Consiliului raional Rîșcani a participat la luarea deciziilor, în care a fost vizată firma soției sale, semnând cinci procese verbale de recepționare a unor lucrări de reparație, susțin inspectorii de intergritate.

Un alt conflict de interese a fost admis de un consilier raional din Dubăsari, care ar fi participat la luarea deciziei cu privire la numirea secretarului consiliului, funcție pentru care candida fiica acestuia.

Potrivit ANI, primarul satului Hirova, raionul Călărași, Felicia Gheorghiță a emis și a semnat 13 acte administrative pe numele soțului, care era conducător auto în cadrul primăriei.

Iar un fost primar al satului Elizaveta, municipiul Bălți, în anul 2017 a semnat un contract de achiziționare a unor bunuri cu o firmă administrată de fiul său.

Totodată, timp de aproximativ un an, un fost contabil al Primăriei orașului Costești, raionul Râșcani s-a aflat în incompatibilitate de funcție, exercitând simultan funcția de contabil și specialist.

Potrivit ANI, dacă actele de constatare vor rămâne definitive se va aplica interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani, urmând ca toate persoanele vizate să fie incluse în Registrul interdicțiilor.