Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ ANI a încetat procedurile…

DOC ANI a încetat procedurile de control a averii în privința deputatului grupului parlamentar „Pro Moldova” Oleg Sîrbu

Foto: anticorupție.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încetat procedurile de control a averii în privința deputatului grupului parlamentar „Pro Moldova”, Oleg Sîrbu.

În actul de constatare al ANI emis pe 28 mai curent și publicat joi, 3 iunie, este menționat faptul că în urma examinărilor circumstanțelor constatate în baza materialelor acumulate de ANI, inspectorul de integritate a stabilit că pe parcursul exercitării mandatelor de deputat în Parlamentul R. Moldova și conform perioadei supuse controlului 1 ianuarie 2012 – 4 februarie 2020, Oleg Sîrbu și soția acestuia au obținut un venit net în valoare de 33 759 972 lei și au dobândit o avere care constă în echivalentul bănesc a bunurilor în valoare de 19 271 943 lei.

„Astfel, s-a constatat că veniturile nete obținute de către Oleg Sîrbu și soția acestuia, precum și a copiilor, depășesc echivalentul bănesc al averii dobândite și a cheltuielilor suportate în aceeași perioadă cu 14 488 024 lei, fapt care înlătură existența diferenței substanțiale, în sensul art. 2 din Legea nr. 132/2016 privind declararea averii și intereselor personale. Totodată, în cadrul controlului nu s-a constatat existența unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea unei infracțiuni sau încălcarea legislației fiscale (în sensul art. 34 alin. (2) din Legea nr. 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate”, se arată în document.

În context, ANI precizează că au fost încetate procedurile de control a averii în privința deputatului grupului parlamentar „Pro Moldova”, Oleg Sîrbu.

„Se încetează procedurile de control a averii și intereselor personale în privința lui Oleg Sîrbu, deputat în Parlamentul R. Moldova. Se aduce la cunoștința lui Oleg Sîrbu actul de constatare și se informează despre dreptul de a-l contesta, în termen de 15 zile de la primirea acestuia la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani”, se mai arată în document.

În luna mai a anului 2020, fostul deputat democrat Oleg Sîrbu a anunțat că se alătură grupului parlamentar „Pro Moldova”.