Principală  —  IMPORTANTE   —   108 seturi de echipamente medicale…

108 seturi de echipamente medicale au fost distribuite instituțiilor medico-sanitare din patru localități ale R. Moldova, în cadrul unui proiect finanțat de UE

Sursa: MSMPS

108 angajați ai sistemului medical din Bălți, Drochia, Dondușeni și Glodeni au primit genți cu cele necesare pentru supravegherea la domiciliu a copiilor, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Sunt niște lucruri foarte importante pentru activitatea asistentelor la domiciliu și sper că o să fie și o bucurie pentru mame pentru că nu o să trebuiască să se deplaseze în centrele de sănătate pentru ca să facă aceleași măsurări lunare pentru micuții săi. Este extrem de complicat pentru o instituție medicală să procure un asemenea echipament medical”, a spus asistenta medicală șefă a Centrului Medicilor de Familie municipal Bălţi, Rodica Margarint.

Organizația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) a distribuit echipamentele în cele patru localități-pilot care fac parte din proiectul transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”.

„Am distribuit în partea de nord a țării genți medicale cu echipament pentru vizite la domiciliu. Este un echipament foarte simplu: pediometru pentru a măsura lungimea copilului, un cântar, o geantă textilă pentru a pune copilul, o panglică centimetrică pentru a măsura circumferința craniului. Prin această donație sperăm să le ușurăm un pic munca asistentelor medicale, să le pregătim pentru vizitele la domiciliu care sunt extrem de importante, pentru dezvoltarea copilului și sunt un sprijin pentru familiile cu copii de vârstă mică”, menționează președinta CCF Moldova, Liliana Rotaru.

„Suntem extrem de fericiți să fim astăzi alături de asistenții din municipiul Bălți. Munca lor este extrem de importantă, pentru că de sănătatea, de educația copiilor depinde viitorul nostru, viitorul R. Moldova”, a declarat Consulul General al României la Bălți, Petrișor-Ionel Dumitrescu.

Proiectul transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu” este implementat de CCF Moldova în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania, fiind finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate, a Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, în perioada 1 aprilie 2020 – 30 septembrie 2021.

Proiectul își propune să elimine inechitățile existente, asigurând accesul tuturor copiilor la servicii medicale de calitate.