10:19:41 19.04.2024
Stiri

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Actualitate 03.06.2021 07:59 Vizualizări1414 Autor: Ziarul National
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Poză simbol


Deși există o mulțime de beneficii în consumul de ouă, trebuie luate în considerare și efectele negative, ce apar, deseori, dacă exagerezi cu cantitatea.

AVANTAJELE CONSUMULUI DE OUĂ

  • Unul dintre cele mai bune aspecte legate de ouă este faptul că gălbenușurile conțin luteină, un carotenoid esențial pentru sănătatea ochilor, ce are și proprietăți antioxidante. S-a demonstrat că această componentă împiedică apariția cataractei și diminuează simptomele degenerescenței maculare, direct influențată de vârstă, ce afectează zona de maximă acuitate vizuală a retinei.
  • Un alt motiv pentru care să nu renunțați la a mânca ouă este că sunt pline de vitaminele din grupul B, seleniu și fosfor.

DEZAVANTAJELE CONSUMULUI DE OUĂ

  • Ceea ce te poate ține departe de consumul de ouă este conținutul bogat de colesterol al gălbenușului. Fiecare ou se traduce în aproximativ 200 de miligrame de colesterol, mai mult decât în unele mâncăruri de tip fast-food, notează eatthis.com. Gălbenușul este cel mai bogat aliment în colesterol din dieta tipică.
  • Pe lângă faptul că sunt bogate în colesterol, ouăle conțin grăsimi saturate, o combinație cunoscută drept unul dintre factorii de risc pentru bolile de inimă. Un studiu publicat în 2010, în Jurnalul Canadian de Cardiologie, a arătat că persoanele care consumă în mod regulat ouă dezvoltă un risc cu aproape 20% de a se confrunta cu probleme cardiovasculare.

Dacă mănânci două ouă de două ori pe săptămână, ai toate șansele să nu ai probleme de sănătate, dar dacă această cantitate crește la trei-patru ouă pe zi, ar trebui să-ți verifici nivelul de colesterol, pentru că, pe termen lung, poți dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Sursa: digi-world.tv

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md