12:23:08 24.04.2024
Stiri

Ministrul de Externe al României despre decizia UE de a acorda 600 de MILIOANE de euro R. Moldova: „Un gest de SUSȚINERE și o dovadă a solidarității UE cu cetățenii R. Moldova”

Actualitate 03.06.2021 09:48 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe al României despre decizia UE de a acorda 600 de MILIOANE de euro R. Moldova: „Un gest de SUSȚINERE și o dovadă a solidarității UE cu cetățenii R. Moldova”


Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, a salutat planul Comisiei Europene de redresare economică a Republica Moldova și afirmă că acesta reprezintă o dovadă solidă a solidarității Uniunii Europene cu cetățenii R.Moldova

„Salut anunțul Comisiei Europene privind Planul de redresare economică pentru Republica Moldova. Acesta este un gest de susținere față de reformele din R. Moldova, un pas important pentru redresarea socio-economică pe termen lung și o dovadă solidă a solidarității UE cu cetățenii Republicii Moldova”, a menționat Bogdan Aurescu pe Twitter.

CITIȚI și Maia Sandu, despre AJUTORUL de 600 de milioane de euro anunțat de UE: „Fondurile vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și R. Moldova”

Comisia Europeană a aprobat miercuri, 2 iunie, un plan de recuperare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro, pentru următorii trei ani. Banii vor fi oferiți sub formă de granturi, asistență macro-financiară și investiții.

Planul de redresare economică pentru R. Moldova se va axa pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md