19:54:53 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Deputații Reniță și Țîcu îl acuză pe procurorul Stoianoglo că îi PROTEJEAZĂ în continuare pe Dodon și socialiști și cer repetat informații despre dosarul Bahamas: „Asta înseamnă a vinde țara străinilor”

Actualitate 03.06.2021 12:02 Vizualizări2792 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputații Reniță și Țîcu îl acuză pe procurorul Stoianoglo că îi PROTEJEAZĂ în continuare pe Dodon și socialiști și cer repetat informații despre dosarul Bahamas: „Asta înseamnă a vinde țara străinilor”


Deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, candidați la alegerile parlamentare din 11 iulie curent pe lista electorală a Partidului Unității Naționale, solicită Autorității Naționale de Integritate și Procuraturii Generale repetat informații despre dosarele care vizează cazul Bahamas și cel al „kuliok”-ului cu bani de la sediul Partidului Democrat.

Cei doi l-au acuzat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, pe procurorul general Alexandr Sroianoglo că i-ar „proteja politic” în continuare pe Igor Dodon și alți socialiști implicați în cele două cazuri de răsunet.

„În dosarul Bahamas nu avem până la ora actuală o claritate. Vedem împânzită R. Moldova de slogane și bannere că nu dăm țara străinilor, dar tocmai asta a făcut PSRM timp de cinci ani. Din 2016 Moscova a decis să finanțeze campania prezidențială a lui Dodon și a transferat 1,5 milioane de euro prin intermediul unei firme din Bahamas către „Exclusiv Media” SRL a lui Corneliu Furculiță”, a amintit Octavian Țîcu, subliniind că la acest SRL activează și astăzi soțiile lui Igor Dodon și Ion Ceban, primarul Chișinăului.

În opinia lui Țîcu, dosarul Bahamas arată implicarea Federației Ruse în treburile interne ale R. Moldova și „asta înseamnă a vinde țara străinilor”.

Deputatul a mai amintit că mai mulți deputați socialiști, printre care Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Petru Burduja, Vladimir Odnostalco, dar și alți apropiați ai socialiștilor, cum ar fi Maxim Lebedinschi de la Comisia Electorală Centrală, au semnat contracte de împrumut cu „Exclusiv Media” SRL. Deși există acte oficiale care arată că în acest cazuri a fost vorba de spălări de bani pentru a legaliza banii veniți din Federația Rusă, organele de drept din R. Moldova nu au luat nicio măsură.

„Dosarul Bahamas arată cum suntem penetrați de Federația Rusă în acest război hibrid, care are în PSRM și deja în blocul socialisto-comunist un aliat fidel în implementarea intereselor sale. Acest dosar ne arată cât de nefuncționale sunt instituțiile statului menite să combată corupția și corupții, acestea aflându-se sub influența factorilor politici decizionali. Din 2016 și până acum nu a fost înregistrat niciun progres semnificativ în atragerea la răspundere a lui Dodon și a celorlalți socialiști”, a punctat Țîcu.

De asemenea, cei doi deputați au anunțat că îi vor cere Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să se implice în vederea obținerii unor rezultate în cadrul comisiei rogatorii moldo-elvețiene, pentru a putea duce la bun sfârșit dosarul Bahamas.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md