12:18:41 25.04.2024
Stiri

DOC // Denunț PENAL în atenția PG, după ce mai mulți PRIMARI au fost intimidați: „În R. Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent”

Actualitate 03.06.2021 12:44 Vizualizări7058 Autor: Ziarul National
DOC // Denunț PENAL în atenția PG, după ce mai mulți PRIMARI au fost intimidați: „În R. Moldova sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent”


Președintele Platformei „DA”, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal la adresa procurorului general al R. Moldova, în care solicită luarea imediată de măsuri împotriva celor care ar coordona un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale (APL) și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Denunțul a fost făcut după ce luni, 31 mai, Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a lansat un apel „în legătură cu semnele unei campanii de intimidare și presiune asupra primarilor, prin implicarea și folosirea MAI, CNA, inspecției financiare și altor organe de control ale statului, la indicația unor concurenți electorali”.

Citește și: CALM reclamă PRESIUNI din partea organelor de control și de anchetă ale statului: „Aceste acțiuni sunt făcute la indicația unor DEPUTAȚI, concurenți electorali”. Subiectul ar putea ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate

„În R. Moldova, sistemul banditesc Plahotniuc – Dodon funcționează în continuare, ba chiar începe să se manifeste tot mai virulent, de teamă că rezultatul alegerilor parlamentare va elibera justiția și, astfel, toți cei care și-au bătut joc de țara noastră vor trebui să dea socoteală pentru toate fărădelegile comise”, a menționat Năstase.

Ca fost ministru de Interne, Andrei Năstase a făcut și un apel ferm către toți foștii săi colegi din instituțiile de forță.

„Nu vă lăsați folosiți în jocuri și scheme ale politicienilor corupți din R. Moldova! MAI, CNA, Inspecția Financiară și celelalte organe de control ale statului trebuie să prevină încălcarea legii, nu să se transforme în bâte politice în mâna unor politicieni corupți și speriați de faptul că vor ajunge, cât de curând, pe banca acuzaților în fața unei justiții corecte”.

Andrei Năstase menționează că este inadmisibil ca o campanie electorală vizând forul legislativ suprem să se desfășoare în condițiile unor asemenea amenințări și acte de șantaj din partea instituțiilor statului, menite, de fapt, să asigure un climat democratic, pentru alegeri libere și corecte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md