15:44:27 19.04.2024
Stiri

O delegație oficială a Administratorilor Publici din România a mers astăzi la Primăria Chișinău, dar primarul Ceban era plecat în Federația Rusă

Actualitate 03.06.2021 13:00 Vizualizări1329 Autor: Ziarul National
O delegație oficială a Administratorilor Publici din România a mers astăzi la Primăria Chișinău, dar primarul Ceban era plecat în Federația Rusă


O delegație oficială a Administratorilor Publici din România (AAPRO), condusă de președintele Marian Florea și directorul executiv a al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui, a mers astăzi la Primăria Chișinău, unde a fost întâmpinată de viceprimarii Ilie Ceban și Inga Ionesii.

Potrivit Primăriei Chișinău, părțile au discutat despre instituirea conceptului de administrator public în cadrul administrației capitalei, despre experiența României la capitolul dat, perspectivele în acest sens pentru Republica Moldova, precum și aspectele legale și practicile necesare de a fi respectate la crearea acestei instituții.

Funcția de administrator public este relativ nouă, dar a fost deja instituită în multe țări ale Uniunii Europene, fiind preluată din sistemul american și englez al APL, unde se numeşte - „City manager".

CITIȚI și Primăria Sectorului 4 din București va ajuta Chișinăul să-și amenajeze parcările publice, după exemplul de succes din capitala României

Persoana respectivă este omul de încredere al primarului, o persoană profesionistă, care răspunde de managementul diferitor domenii.

Potrivit experienței țărilor care au delegat un City Manager pentru administrarea problemelor din localitate, acestea au reușit să atragă mai multe investiții, au contribuit la dezvoltarea economică a orașelor și satelor, au reușit să stabilească relații externe cu partenerii și au soluționat eficient problemele APL-urilor.

CITIȚI și GALERIE FOTO // Parcul „Alunelul” de la Buiucani, INAUGURAT după ce a fost renovat cu 850 de mii de euro oferite de către autoritățile de la București

Discuțiile privind „omul de încredere al primarului” nu a putut fi abordată cu Ion Ceban, primarul aflându-se în prezent în Federația Rusă. Acesta participă, în perioada 2 - 5 mai curent, la lucrările Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, la invitația administrației acestui oraș din Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md