01:10:43 25.04.2024
Stiri

DOC // „SCHEMA” prin care SOCIALIȘTII ar intimida PRIMARII de la alte partide în plină campanie electorală: „Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să recurgă la acțiuni penale”

Actualitate 03.06.2021 16:20 Vizualizări2392 Autor: Ziarul National
DOC // „SCHEMA” prin care SOCIALIȘTII ar intimida PRIMARII de la alte partide în plină campanie electorală: „Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să recurgă la acțiuni penale”


Reprezentanții Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sunt acuzați că s-ar folosi de funcțiile pe care le dețin pentru a intimida primarii altor partide în plină campanie electorală. Printre cei vizați, potrivit vicepreședintelui PAS, Sergiu Litvinenco, se numără și deputatul socialist Vasile Bolea, care sub pretextul unor sesizări din partea oamenilor trimite poliția la primăriile conduse de primarii care nu sunt loiali PSRM.

„Socialiștii împreună cu poliția intimidează primăriile care nu sunt conduse de exponenți ai PSRM. Schema este foarte simplă: Vasile Bolea, (încă) deputat, trimite „interpelare” la poliție, iar poliția, pe baza acestei hârtii, se apucă de hărțuit primarii”, a precizat Litvinenco.

CITIȚI și CALM reclamă PRESIUNI din partea organelor de control și de anchetă ale statului: „Aceste acțiuni sunt făcute la indicația unor DEPUTAȚI, concurenți electorali”. Subiectul ar putea ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate

Acesta a precizat că, potrivit legii, poliția nu are nici măcar competențe să verifice modul de administrare a bugetului local.

„Aceasta ține de cu totul alte instituții ale statului. Scopul este unul evident – de a intimida toți aleșii locali în contextul alegerilor parlamentare. Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să întreprindă acțiuni nesăbuite de sorginte penală”, a conchis sursa citată.

Socialiștii nu au răspuns, deocamdată, la aceste acuzații, confirmate zilele trecute și de către Congresul Autorităților Locale din Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md