23:53:55 25.04.2024
Stiri

CNESP a aprobat noile INSTRUCȚIUNI privind organizarea SCRUTINULUI parlamentar în condiții de pandemie

Actualitate 03.06.2021 16:40 Vizualizări1071 Autor: Ziarul National
CNESP a aprobat noile INSTRUCȚIUNI privind organizarea SCRUTINULUI parlamentar în condiții de pandemie


Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) au adoptat astăzi un șir de măsuri de prevenire și combatere a infecției COVID-19 în timpul organizării și desfășurării scrutinului electoral din 11 iulie curent.

Hotărârea CNESP prevede măsurile de protecție obligatorie pentru alegători, funcționarii electorali, precum și pentru concurenții electorali.

Astfel, sediile birourilor electorale și secțiile de vot urmează a fi dotate cu produse dezinfectante pentru mâini, încăperile vor fi dezinfectate o dată la trei ore și aerisite frecvent.

Totodată, membrii CNESP recomandă organizarea activității birourilor electorale/secțiilor de votare în alte instituții/edificii decât instituțiile de educație timpurie.

Tot astăzi, CNESP a aprobat Instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19. Documentul conține reguli clare de organizare a procesului electoral, măsurile de protecție a alegătorilor, a angajaților birourilor electorale, concurenților electorali, și instrucțiuni detailate privind regulile de conduită necesare de respectat în perioada electorală în sediile organului electoral; în timpul evenimentelor organizate în cadrul campaniei electorale; în ziua alegerilor și în perioada imediat următoare.

Menționăm că purtarea măștilor de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md