12:25:02 23.04.2024
Stiri

O misiune a UE a sosit la Chișinău pentru a prezenta Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro

Actualitate 03.06.2021 18:42 Vizualizări1932 Autor: Raisa Lozinschi
O misiune a UE a sosit la Chișinău pentru a prezenta Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro


Președinta Maia Sandu se va întâlni vineri, 4 iunie, cu o misiune a Comisiei Europene, condusă de Katarína Mathernová, director general-adjunct pentru Politica de Vecinătate și Negocierile de Extindere.

Președinția anunță că misiunea a sosit la Chișinău pentru a prezenta Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat ieri de Comisia Europeană.

Imediat după întrevedere, șeful statului și Katarína Mathernová vor face declarații de presă.

Comisia Europeană a aprobat miercuri un Plan de redresare economică pentru Republica Moldova, care va mobiliza până la 600 de milioane de euro sub formă de asistență macro-financiară, granturi și investiții, sprijinite prin combinări și garanții financiare. Această nouă finanțare va fi mobilizată pe parcursul următorilor trei ani pentru a promova investiții care să susțină o redresare durabilă și favorabilă incluziunii în urma crizei COVID-19 din R. Moldova.

„Banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și în reformele pe care le așteaptă cetățenii R. Moldova în administrația publică, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției”, a declarat președintele delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, Siegfried Mureșan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md