Postările lui Elon Musk de pe Twitter creează probleme pentru Tesla. Este acuzat de încălcarea unui ordin judecătoresc

03 Iun. 2021, 17:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Iun. 2021, 17:48 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a avertizat Tesla anul trecut că Elon Musk, „tehnoregele” producătorului de mașini, a încălcat un ordin judecătoresc care cere companiei să aprobe în prealabil postările de pe Twitter ale miliardarului.

Elon Musk și Tesla au ajuns la o înțelegere cu SEC în 2018 în urma căreia autoritatea de supraveghere financiară din Statele Unite a renunțat la acuzațiile de fraudă la adresa miliardarului formulate după ce acesta anunțase pe Twitter că intenționează să retragă producătorul auto de pe bursă, când de fapt nu avea de gând acest lucru, scrie Business Insider.

Ca parte a înțelegerii, Musk și Tesla au plătit fiecare o amendă de 20 de milioane de dolari și au fost de acord ca avocații companiei să revizuiască în prealabil postările de pe social media ale miliardarului.

Potrivit Wall Street Journal, în pofida aceste înțelegeri, SEC a continuat să transmită către Tesla înștiințări că două dintre postările de pe Twitter ale lui Musk – privind nivelul producției de panouri solare al companiei și prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice – au încălcat ordinul judecătoresc. Înștiințările se referă la postări din 2019 și 2020, scrie presa americană.

Lipsa de măsuri a companiei privind postările de pe Twitter ale lui Musk au atras în mod repetat nemulțumirea SEC.

„În fața refuzurilor repetate ale domnului Musk de a-și trimite comunicările scrise de pe Twitter către Tesla pentru pre-aprobare, suntem foarte îngrijorați de faptul că Tesla a stabilit în mod repetat că nu au existat încălcări ale politicilor din cauza unor presupuse excepții”, a transmis SEC.

Încă nu se cunoaște dacă SEC va lua măsuri împotriva Tesla din cauza postărilor lui Musk pe care le-a semnalat companiei, însă presa de peste ocean speculează că aceste acțiuni sunt iminente.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău