Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a premiat cei mai activi profesori și studenți USM-iști, care s-au implicat în organizarea Zilelor Europei în țara noastră

IMG_9546

La data de 3 iunie, în Sala Senatului Universității de Stat din Moldova a avut loc bilanțul activităților dedicate Zilei Europei 2021, organizate în cadrul USM.

În debutul evenimentului, rectorul USM dr., conf. univ., Igor Șarov a menționat că la Universitatea de Stat din Moldova orice activitate este însoțită de suflul și valorile europene – lucru pe care și-l reconfirmă pe parcursul celor 30 de ani de la absolvirea Facultății de Istorie, USM. „Cu alte cuvinte, în cadrul instituției – Europa este la ea acasă și nu putem aborda mecanic acest fapt, în contextul în care rezultatele vorbesc de la sine”, a subliniat Igor Șarov.

În context, rectorul Igor Șarov a adresat sincere mulțumiri decanilor facultăților USM, profesorilor și studenților din cadrul acestora, care s-au implicat activ și au contribuit enorm la excluderea factorului formal al evenimentelor dedicate Zilei Europei.

Prorectora pentru Activitatea Studențească al USM, dr. hab. în drept, prof. univ., Violeta Cojocaru a enunțat în continuare succint programul activităților dedicate Zilei Europei 2021 organizate în cadrul USM, prezentând rezultatele remarcabile a acestora. Paralel, a venit cu un cuvânt de felicitare îndreptat spre membrii comunității academice, care contribuie zilnic la transpunerea în viață a valorilor europene în cadrul USM. Totodată, a menționat că pentru universitate, Zilele Europei nu sunt un eveniment unic, ci un parcurs în continuă ascensiune.

Ecaterina Zasmenco, directorul Bibliotecii Centrale a USM, coordonatorul Centrului de Informare al Uniunii Europene al USM a realizat o prezentare succintă a Centrului pe care-l conduce și a adus în discuție suportul oferit centrului din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Reamintim pe această cale că în contextul Zilei Europei 2021, Centrul de Informare al Uniunii Europene al Universității de Stat din Moldova a primit un set de echipamente moderne (laptop, proiector cu led, ecran, selfie stick) și diverse materiale promoționale, precum: tricouri, geci, chipiuri, genți, rucsacuri, pungi ș.a. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului „Comunicare strategică și suport pentru mass-media din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

Echipamentele și materialele primite vor fi utilizate în comun cu Centrul de Studii Europene al Universității de Stat din Moldova în scopuri didactice, de informare, documentare, la organizarea atelierelor, concursurilor, încurajarea participării studenților la diverse activități, ce țin de promovarea Uniunii Europene și valorilor europene.

E. Zasmenco a făcut apel către tinerii studioși de a vizita Biblioteca Universității de Stat din Moldova, inclusiv pentru orice întrebare de informare în legătură cu Uniunea Europeană.

La finalul evenimentului au fost înmânate diplome de participare și cadouri din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Sfârșitul activității a fost însoțit de luări de cuvânt din partea profesorilor și studenților premiați, care au ținut să aprecieze susținerea oferită de Universitate în cadrul tuturor inițiativelor lansate.

Cu acest prilej, Universitatea de Stat din Moldova aduce sincere mulțumiri celor ce se implică în promovarea valorilor europene în cadrul USM în mod firesc și nu din obligațiune, celor ce se conectează cu acestea încă din primele zile de studii și promit să le materializeze în viitoarea carieră. Totodată, un mesaj de recunoștință este îndreptat către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru suportul continuu acordat în parcursul european al Universității de Stat din Moldova și pentru motivarea celor ce adoptă o abordare proactivă în cadrul Alma Mater, în vederea promovării valorilor UE.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente