(video) Premieră în Coreea de Sud: Noul KIA K9 facelift

Coreenii de la KIA au prezentat şi început înregistreze comenzi pentru modelul actualizat KIA K9, cunoscut pe alte pieţe sub denumirea K900. Sedanul flagship al companiei a suferit o schimbare de look semnificativă, în ce priveşte exteriorul.

https://www.youtube.com/watch?v=VQoLSaZwH20

Caracteristici cheie:

  • Noua față include noi faruri full LED adaptive și o grilă mai mare de radiator, dar şi noul logo. Posteriorul a adoptat noi stopuri full LED, conectate acum printr-o bandă luminoasă, motiv pentru care spaţiul dedicat plăcuţei de înmatriculare a fost mutat de pe hayon pe bara de protecţie. Noi sunt şi modelele de jante de 19 inci.
  • Habitaclul însă nu s-a schimbat aproape deloc. În plus față de logoul nou de pe volan, există doar un nou sistem multimedia cu un monitor tactil îngust de 14.5 inci (anterior era de 12.3 inci).
  • Sistemul multimedia suportă actualizare de software prin tehnologia OTA şi funcţia de acces de la distanţă printr-un smartphone. Prin aceasta din urmă se poate conecta chiar şi la sistemul de camere a maşinii pentru a evalua situaţia din jurul acesteia de la distanţă!
  • De asemenea, noul sistem multimedia poate recunoaște șoferul printr-un senzor de amprentă digitală, memorând setările sale individuale pentru scaune, oglinzi, climatizare și muzică. Tot el se foloseşte pentru plăţi fără a ieşi din maşină!
  • Toate geamurile acum sunt izolate fonic, inclusiv parbrizul şi luneta!
  • Nou este un head-up display color, dar şi controller-ul de pe tunelul central cu suprafaţă care recunoaşte scrisul de mână.
  • Au devenit disponibile noi variante de tapiţerie matlasată şi inserţii din lemn.
  • Complexul de asistenți electronici a fost completat cu noi dotări. Deja în echipare de bază este disponibil un sistem de pilotare semi automată de nivel 2 – Highway Driving Assist 2 – care presupune de fapt un cruise control adaptiv cu sistem de menţinere în bandă şi de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. Totodată, la indicaţia şi comanda şoferului prin semnalizare, automobilul poate schimba singur banda pe autostradă.
  • În premieră în lume pentru KIA K9 a devenit disponibil un sistem care, utilizând radare și camere, analizează traficul din față (intensitatea accelerației și frânării altor mașini) și ajustează modul de conducere la acesta! KIA spune că sistemul ar trebui să sporească siguranța și să reducă consumul de combustibil.
  • O funcție de prognoză a primit şi cutia de viteze – pentru prima dată pe un model de producţie a KIA. Pe baza informațiilor sistemului de navigație, sistemul electronic e capabil să prezică schimbarea vitezei şi în avans să includă treapta necesară.
  • Nici cu acest facelift nu s-a introdus o suspensie pneumatică. În schimb, dispune de amortizoare controlate electronic, care sunt conectate la camera frontală: schimbul de date, ca urmare a scanării suprafeţei drumului, le schimbă rigiditatea în timp real.
  • De sub capotă s-a eliminat, cel puţin de pe piaţa din Coreea de Sud, impunătorul V8 de 5.0 litri. Au rămas însă active la ofertă unitatea natural aspirată 3.8 GDI (315 CP) și cea turbo 3.3 T-GDI (370 CP), ambele cuplate la cutii automate cu opt trepte. În combinaţie cu ambele motoare o tracţiune spate vine standard, iar una integrală este o opţiune.

Preţul de start pentru K9 facelift în Coreea de Sud este de 42.700 de euro cu TVA. Cea mai scumpă echipare cu aproape toate dotările incluse, motorul turbo şi tracţiune spate costă 63.000 de euro.

https://youtu.be/zwI3TfxYYXQ

Iată cum arăta KIA K9 înainte de facelift:

Cmentariile sunt închise