/VIDEO/ Cu noaptea-n cap în rând, dar în zadar: Zeci de oameni au așteptat să se vaccineze cu Pfizer, însă dozele s-au epuizat

03 iunie 2021, ora 21:21

Zeci de oameni s-au adunat, astăzi, cu noaptea în cap, la un punct mobil de vaccinare, deoarece, anterior, li s-ar fi spus că aici vor fi aduse 60 de doze de Pfizer. Prin urmare, pe la ora 4 dimineața, mai multe persoane, inclusiv bătrâni, deja făceau rând în așteptarea troleibuzului, transformat în centru mobil de vaccinare, pentru a se imuniza. Ghinion, însă. Pentru că atunci când acesta a ajuns la ei, medicii le-au spus că sunt disponibile doar serurile AstraZeneca și Sinovac. Supărați, oamenii au acuzat autoritățile de incompetență și au declarat că acestea fac show pe seama lor.

Chiar dacă, potrivit graficului de lucru, punctul mobil de vaccinare își începe activitatea, zilnic, la ora 10 dimineața, oamenii au venit să prindă un loc în rând de pe la ora 4. Totul, din cauza faptului că, pe site-ul policlinicii, a fost postat un anunț, în care se arăta că, în zilele de 29 mai și 3 iunie, în sector, vor fi disponibile 60 de doze de vaccin Pfizer.

Oamenii au spus că preferă Pfizer din diferite motive, însă în primul rând, pentru că trebuie să plece în străinătate și nu pot aștepta mult până la rapel. În cazul Pfizer, rapelul se face peste 21 de zile, iar pentru AstraZeneca, de exemplu, se așteaptă tocmai două luni.

Mai mult, persoanele ne-au povestit că nu sunt la prima încercare de a se vaccina cu Pfizer.

Responsabilii de la Asociația Medicilor de Familie din sectorul Ciocana, care au livrat spre troleibuz dozele de vaccin, susțin că nu mai au în stoc doze de Pfizer. Ultimele au fost epuizate acum câteva zile, când, la fel, troleibuzul a staționat în sector.

Autoritățile de la Pretura de sector au încercat să convingă oamenii că toate vaccinurile sunt bune, indiferent de producător, dar nu le-a reușit.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, vaccinul care a fost administrat cel mai rapid, raportat la stocurile disponibile, aproape 70 de mii de doze, a fost Pfizer. Pe locul este serul AstraZeneca, fiind administrate 243 de mii de doze până acum. În top trei se mai găsește și vaccinul Sputnik-V, până acum fiind administrate în jur de o treime din dozele livrate de acest tip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram