‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleCare sunt Top 10 cele mai mari companii agricole la nivel global

Care sunt Top 10 cele mai mari companii agricole la nivel global

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultura se învârte asemeni unor ace de ceas în jurul celor mai puternice afaceri agricole din lume. Prin investiții permanente în tehnologie și știință, la nivel mondial au reușit să se remarce și apoi să se mențină în top câteva companii agricole. În continuare vă propunem o listă realizată de agro-business.ro a celor zece cele mai cunoscute businessuri agricole mondiale.

Compania americană Cargill, cu subsidiare în peste 40 de țări, este pe primul loc în topul celor mai puternice afaceri agricole din lume și este una dintre cele mai mari companii de familie din Statele Unite. Cargill este un gigant al producției agricole și alimentare, responsabil pentru aproximativ un sfert din exporturile americane de carne și cereale. Pe lângă implicarea lor în fiecare etapă a lanțului de aprovizionare agricolă, Cargill este un lider al industriei în știința nutriției animalelor.

DowDuPont (Statele Unite ale Americii) este cea mai mare companie chimică din lume în ceea ce privește volumul de vânzări și se află pe locul doi în topul afacerilor agricole. Prin fuziunea dintre doi cei mai importanți jucători ai industriei agroindustriale, Dow Chemicals și Dupont, compania a devenit o singură entitate la 31 august 2017. Cele două domenii principale de activitate sunt producția de semințe și protecția culturilor. DowDuPont are filiale în peste 130 de țări și cca 98.000 de angajați.

Archer Daniels Midland Company este una dintre cele mai influente companii agroindustriale din lume. Compania cu sediul central în Chicago, Illinois, are 420 de fabrici care prelucrează cereale și semințe oleaginoase în produse alimentare și băuturi, industriale și produse pentru hrana animalelor. În ultimii ani, compania și-a extins domeniul de activitate cu o divizie de depozitare și transport agricol. În 2016 avea 32.300 de angajați.

Bayer este un conglomerat german care se află printre principalii jucători mondiali în știința culturilor. Astăzi, divizia Agro Bayer se mândrește cu peste 35 de centre de cercetare.

Pe locul cinci, cu un număr de 74.000 de angajați, numele John Deere este sinonim cu o gamă largă de echipamente agricole, inclusiv tractoare, combine, recoltatoare și culegătoare de bumbac. Catalogul lor actual este o dovadă a expansiunii incredibile a companiei de la afacerea inițială a fierarului John Deere, care repara unelte agricole precum furci și lopeți. Deere & Company produce, de asemenea, echipamente mai mici, cum ar fi mașini de tuns iarba, mașini de tuns iarba comerciale, tăietoare și tocătoare, tractoare speciale și încărcătoare frontale pentru tractoare.

‹ adv ›

Compania olandeză CNH Industrial NV este cel mai bine cunoscută pentru producția de tractoare și alte echipamente agricole. Operează 12 mărci diferite, inclusiv Case și New Holland. Compania este, de asemenea, un producător de frunte de echipamente pentru construcții grele. CNH Industrial, deși fondată în Olanda, operează din Londra, iar compania-mamă, Exor, este deținută de familia Agnelli. Operațiunile lor globale acoperă 66 de fabrici și 54 de centre de cercetare și dezvoltare din 180 de țări. Într-o mișcare de a încorpora tehnologia ecologică în produsele lor, FPT Industrial a prezentat motorul Cursor 13 NG pe gaz natural în 2017, încă cel mai puternic motor pe gaz natural de pe piață astăzi.

FOTO: topworkplaces.com

Nutrien (Fost Agrium Inc. și PotashCorp), tot o companie olandeză, se află pe locul șapte în topul liderilor din agrobusiness. Compania Agrium este recunoscută drept unul dintre principalii producători și furnizori mondiali de nutrienți agricoli, cum ar fi azot, fosfat, potasiu și îngrășăminte pe bază de sulf. Aceasta a fost înființată în 1931 sub denumirea de Cominco în 1931, dar și-a schimbat numele în Agrium în 1995. La 1 ianuarie 2018, Agrium a fuzionat cu compania canadiană PotashCorp. Împreună, acestea sunt cel mai mare producător de potasiu din lume și al doilea producător de îngrășăminte cu azot. Compania rezultată, Nutrien, își are sediul în Saskatoon, Canada. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt America de Nord, America de Sud și Australia. Au 29 de unități de producție în America de Nord și Trinidad, peste 1.700 de puncte de distribuție în America de Nord și puțin sub 1.600 de puncte de vânzare cu amănuntul din întreaga lume.

Syngenta AG este o companie elvețiană axată pe producția de tratamente chimice și semințe. Divizia sa chimică, care domină vânzările, are cinci linii principale de produse: erbicide selective, erbicide neselective, fungicide, insecticide și îngrijirea semințelor. Producția de semințe Sygenta poate fi împărțită în trei linii: porumb, soia și o colecție de alte culturi de câmp și legume. La începutul deceniului, Syngenta a intrat în industria biocombustibililor când a lansat hibridul Enogen cu o caracteristică concepută pentru a reduce consumul de apă și energie în timpul procesului de conversie a porumbului în etanol.

‹ adv ›

Pe locul nouă se află Yara International, înființată în urmă cu mai bine de un secol, 1905; este o companie norvegiană specializată în produse chimice cu azot în principal pentru utilizare în agricultură. Cu sediul central în Oslo, compania este implicată în fiecare etapă a procesului, de la producerea până la distribuirea substanțelor chimice cu azot la formule inovatoare noi.

BASF este un jucător semnificativ în sectorul agroindustrial și unul dintre principalii furnizori mondiali de fungicide, erbicide și insecticide. Tehnologia lor chimică este de vârf în întreaga lume. BASF a investit, de asemenea, timp și resurse semnificative în cercetarea nutrigenomicii, studiul efectelor nutrienților asupra genelor umane. În 2016, BASF a deschis un nou centru tehnologic de protecție a culturilor în Limbergerhof, Germania. Această facilitate de ultimă generație permite companiei să efectueze testări controlate ale produselor în condiții agricole reale. (D.Z.)

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›