image
Sursa foto: border.gov.md

Un moldovean, prins la frontieră cu un buletin românesc falsificat

Polițiștii de frontieră au zădărnicit planurile unui moldovean care avea intenția de a se legimita pe teritoriul Cehiei în calitate de cetățean al României.

Incidentul a fost înregistrat astăzi, în punctul de trecere Sculeni pe sensul de ieșire din țară. La linia de control s-a apropiat pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova un microbuz care realiza cursa Moldova-Cehia. Printre pasageri se afla și un locuitor al raionului Călărași în vârstă de 39 de ani. Acesta a fost supus controlului suplimentar, după ce polițistul de frontieră a efectuat identificarea tuturor călătorilor. Acțiunea dată vine în raport cu analiza de risc privind traversarea frontierei de stat.

Drept urmare printre lucrurile personale ale bărbatului a fost depistată o carte de identitate care ar fi emisă acum doi ani de către autoritățile competente din România. Asupra documentului polițistul de frontieră a observat semne vizibile de falsificare. Fapt confirmat la examinarea acestuia cu tehnica din dotare.

Întrebat despre cele depistate, călătorul a recunoscut posibilitatea că actul ar putea să fie neveridic întrucât și la perfectat prin intermediul unei persoane terțe. Bărbatul și-a continuat călătoria doar după ce polițiștii de frontieră au înregistrat cazul conform procedurii legale, dar și informarea acestuia că va fi vizat într-o cauză penală pe faptul de deținere a actelor oficiale false.

Noutăţile partenerilor

comentarii: