image
Sursa foto: jurnal.md

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat deputatul european Siegfried Mureșan (PNL), președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova

„Cea mai bună veste pe care cetățenii Republicii Moldova au primit-o de la Uniunea Europeană de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani anunțat astăzi de Comisia Europeană.

Republica Moldova beneficiază de un plan de relansare economică la fel cum beneficiază toate țările membre ale Uniunii Europene. Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei țări din Vecinătatea estică” a menționat Siegfried Mureșan.

Potrivit eurodeputatului planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre președintele Maia Sandu și instituțiile Uniunii Europene.

Banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică în investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și în reformele pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova în administrația publică, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției.

„Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunțat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de președintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, și de vicepreședintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest Andrzej Halicki” , a mai declarat Siegfried Mureșan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: